Terugtrekkend tandvlees

Author:
eve090782
Posted:
vr, 11/10/2023 - 09:14
Hallo iedereen

Zoals je kan zien op de foto heb ik best last vn terugtrekkend tandvlees aan de onderste tanden. Afgelopen week ben ik bij de tandarts op controle geweest. Ze zei dat ik best wat tandsteen had. Het verwijderen deed verschrikkelijk veel pijn. Vooral op de onderste tanden. Ze heeft zelfs moeten verdoven. Achteraf zei Ze dat ik nog beter moest poetsen. Ik poets 2 tot 3 keer per dag. Ik flos, ik gebruik ragers...

Maar goed, het verontrust me dat terugtrekkend tandvlees. Ik heb niet de meest spraakzame tandarts. Buiten beter poetsen en flossen heeft ze niks gezegd.

Wat advisement jullie me? Esthetisch gezien stoor ik me ook ah terugtrekkend tandvlees. De pijn voel ik enkel als de tandarts reinigt. Of bij het eten vn een ijsje bijvoorbeeld.
Welke opties heb ik? Parodontoloog? Of is de situatie niet ernstig genoeg?

Dank alvast om mijn topic te lezen!
Attach
Tandarts_Richa…

Wat weg is komt niet meer terug. Dus met optimaal mondhygiëne zorgen dat het niet verder gaat. In combinatie met begeleiding door mondhygiënist. Een "sensitive"tandpasta ( voor gevoeliger tandhalzen) gebruiken. Van oudsher wordt vaak sensodyne gebruikt. Maar er zijn ook andere merken. de ene merk werkt per persoon beter dan een ander merk . Dus uitproberen. Wel lange tijd proberen, 2-3 mnd. Niet wisselen v tandpasta in die tijd.
za, 11/11/2023 - 10:15 Permalink