teruggetrokken tandvlees en beugel

Author:
Spiegeltje
Posted:
za, 03/24/2007 - 21:00
Volgens mij is de kleur juist mooi rose en ziet het er niet ontstoken uit. Wel is het tandvlees, zoals je zegt, hier en daar teruggetrokken. Dat blijft zo. Het duidt er wel op dat er tandvleesproblemen zijn geweest of dat je veel te hard hebt gepoetst. Maar als je je mondhygiene nu op peil houdt en poetst met een zachte borstel zal het tandvlees zich niet verder terugtrekken.

Loszittende elementen komen vooral voor als gevolg van jarenlange niet behandelde parodontitis (ernstige tandvleesontsteking met botafbraak). Het lijkt me niet waarschijnlijk dat dit bij jou het geval is. Anders had je trrouwens ook geen beugel gekregen.

Dus niks aan de hand wat dat betreft.
mecánico para …

Beste spiegelmansz......als je advies geeft doe dat dan goed. in de onderkaak is er bij de 42 (tweede kleine snijtand links onder) weldegelijk sprake van een recessie en langs de randen van de 42-32 is het niet pluis, de pappillen in de bovenkaak zijn dik bij de snijtanden.

Recessies als deze hebben niet per se te maken met hard poetsen maar kunnen ook met de tandverplaastingen ontstaan. Het advies zachte bortsel is sowieso niet op zijn plek. Al was het maar dat die als een varkensharen kwast over de tanden en het tandvlees gaat. Hier heb je gewoon een medium borstel een een Bass methode nodig. Van mijn part adviseer je electrisch poesten.

Dat de tandarts het er goed uit vond zien kan ik voorstellen, want het is een redelijk nette en schone mond gelet op het feit dat er een beugel inzit. Maar geen zorgen maken is 1, er bovenop blijven zitten dat het zo goed blijft is 2!
za, 03/24/2007 - 21:27 Permalink
Spiegeltje

Ik heb één advies gegeven en dat is poetsen met een zachte borstel. Dat vind ik een goed advies omdat ook met een zachte borstel je het gebit goed schoon krijgt (duurt hoogstens wat langer) en de kans op beschadiging van het tandvlees minimaal is. Uiteraard speelt ook de poetstechniek een belangrijke rol. Electrisch poetsen (met een zachte borstel) is inderdaad aan te raden.

Dat van die recessies was mij ook al opgevallen (overigens ook door moonn zelf)

N.B. Algemeen wordt geadviseerd om een zachte borstel (dus geen zeer zachte!) te gebruiken. De huidige tanderosieproblematiek maakt dat nog wenselijker.

Zie onder meer:
.http://www.4v.nl/content/IvorenKruis/Tandenpoetsen.pdf
za, 03/24/2007 - 21:47 Permalink
mecánico para …

kan wel wezen, maar dit is een mond met een beugel en een medium borstel is gewoon beter, wat dat ivoren kruis ook roepen wil.
en dat heeft niets mer erosieve slijtage te maken eerder met abrasieve slijtage.
za, 03/24/2007 - 22:55 Permalink