Tandvleesprobleem.

Author:
LevieV
Posted:
ma, 01/20/2014 - 08:53
Goedemorgen,

Ik heb nu sinds 1,5/2 weken last van opgezet bloedend tandvlees bij mijn onderste en bovenste 4 tanden. Als ik 's morgens wakker word zit er ook opgedroogd bloed op o.a. mijn voortanden. Ik dacht misschien aan paradontitis, maar mijn tandvlees is juist flink opgezet ipv teruggetrokken. Ik spoel nu sinds 2 dagen 2 maal daags, naast het poetsen, met ontsmettend mondwater maar het lijkt weinig te helpen. Het doet ook overdag redelijk zeer, het is hele vervelende aanwezige zeurderige pijn.

Ik hoop dat u mij misschien wat meer kan vertellen!
Lieneke

Bij parodontitis is het tandvlees ook opgezet (kan trouwens samen gaan met terugtrekking). Hier kom je niet van af met alleen maar spoelen. Als je tandvlees spontaan bloedt (in de nacht) dan heb je waarschijnlijk de acute vorm. Je zal dan ook spoedig hulp nodig hebben bij een goede mondhygiënist. Reken erop dat je vaak zal moeten gaan. Denk ook even terug of je geen domme dingen hebt gedaan de afgelopen tijd waar je een bloedtest voor nodig hebt...
ma, 01/20/2014 - 08:58 Permalink
LevieV

Ik heb een afspraak gemaakt bij de mondhygiënist en kan misschien vanmiddag en anders morgen terecht. Ik heb een kleine 2 maanden terug een scooterongeluk gehad waarbij ik een week ziekenhuisopname had ivm een gescheurde milt, kan dit er iets mee te maken hebben?
ma, 01/20/2014 - 09:13 Permalink
Lieneke

Okay, mooi dat je al snel een afspraak hebt. Roken heeft inderdaad veel invloed en ook stresssituaties. Wellicht was je mondhygiëne ook niet opperbest in het ziekenhuis en was sowieso je weerstand verlaagd.
ma, 01/20/2014 - 09:44 Permalink
LevieV

Ja, mijn weerstand is inderdaad verlaagd. In het ziekenhuis heb ik wel 1x per dag gepoetst.. Ik wacht de reactie van de momdhygiënist wel af. Zodra ik nieuws heb zal ik een reactie achterlaten. Wat bedoelde u eigenlijk met 'domme dingen waar je een bloedtest voor nodig hebt'?
ma, 01/20/2014 - 09:58 Permalink
LevieV

Ik heb zojuist een bezoek gebracht aan de mondhygiëniste, zij vertelde mij dat mijn tandvlees zwaar ontstoken was. Vervolgens heeft ze mijn tanden gezoutstraald en schoongemaakt met een tandslijpboor. Nog nooit zo'n pijnlijk tandartsbezoek gehad, maar wel met resultaat. Ook vertelde zij mij dat de oorzaak waarschijnlijk lag bij het feit dat ik sinds 2 weken verkouden ben waardoor ik veel door mijn mond adem en waardoor mijn tandvlees snel uitdroogt en ik een lage weerstand heb. Over anderhalve week heb ik nog een chech-up en zij adviseerde om voorlopig ook met parodontax te poetsen en te spoelen. Ook kreeg ik een setje tandenragers mee die ik dagelijks moet gebruiken. Al met al geen pretje dus.
di, 01/21/2014 - 15:26 Permalink