Tandvlees problemen

Author:
Juultje01
Posted:
zo, 03/08/2015 - 11:31
Tandvlees problemen

Een aantal jaren geleden ben ik een tijd ziek geweest en heb ik slaappillen genomen en mijn mondverzorging verwaarloosd. Ook kreeg ik pijn in mijn kaken en een pieptoon in mn oren (wat ik overigens nog steeds heb) Na verloop van tijd kreeg ik een metaalachtige smaak in mijn mond en viezig geligwit achtige substantie over mijn tanden (plak?). Ook kreeg ik het gevoel dat mijn tandvlees terugtrok, ik ging lastiger praten en er verscheen een zwelling aan de buitenkant onder mijn lippen. Bij mijn toenmalige tandarts besprak ik dat over mijn tandvlees en mijn gedachten dat na verloop van tijd mijn tanden zouden uitvallen als tandvlees terugtrekking door zou gaan, (eigenlijk moet je voor lichamelijke klachten niet op internet kijken want daar zie je de ergste dingen) hij lachte me uit en zei dat dat pas zou gebeuren op mijn 40e. Hij stuurde me wel door naar een mondhygeniste. Ik loop nu dus een aantal jaren bij de mondhygeniste en ga daar 3 a 4x per jaar naartoe. Overigens ga ik al die jaren niet naar een tandarts. Mijn mondhygieniste sprak een 'vermoeden' uit over paradontitis maar was daar niet echt duidelijk over, ook heeft ze 1x de pockets gemeten. Ze zei wel dat ik tandvleesontsteking had etc. Ze had me tandenstokers voorgeschreven en mondspoeling Vitis gingival, die ik overigens niet zo trouw heb gebruikt.
Nu heb ik een andere mondhygieniste en die zei dat ze dacht dat ik gingivitis had. Van haar moest ik een electrische tandenborstel gaan gebruiken en gumpicks. Ik heb nog van die ortho frames (ik weet niet hoe die dingen heten) achter mijn middelste voorste rij tanden boven en onder. Vooral onder heb ik last van tandvleesterugtrekking en aan de buitenkant onder mn lippen een zwelling. Er zitten gaatjes tussen mn tanden, waardoor ik ook wat lastiger praat. Nu dus een aantal vragen.
1. Ik heb dus een gumpick gebruikt eerst aan de onderkant voorste rij en toen aan de bovenkant (bovenkaak), alleen zijn die gaten kleiner en het ging bloeden toch ging ik stug door met ragen tussen de tanden. Nu heb ik alleen het gevoel dat er boven nu ook aan de buitenkant boven mn lippen een zwelling aan de gang is, mn tandvlees anders voelt ook gevoelig in het midden achter mn voorste tanden. Is het mogelijk dat ik nu de problemen van mn onderkaak voorste middelste tanden heb 'geinfecteerd' naar boven (waar de gaten kleiner zijn) doordat het boven een en al bloed was? Ik had de gumpick niet afgespoeld, ik wist niet dat dat moest wat ik overigens wel vreemd vond want bij floss moet je wel elke x een nieuw stukje gebruiken. Ik ben nu als de dood dat ik dezelfde grote problemen ga krijgen aan mijn bovenkaak omdat je die tanden toch wel beter ziet dan de onderste tanden. Ook ben ik wat in lichte paniek wat het zou doen met mijn uitspraak, straks praat ik helemaal onduidelijk.
2. Ik heb een gumpick gebruikt bij mijn achterste kiezen maar die ging er nogal lastig erdoor en ging niet recht erdoor maar eerst recht en toen langs 1 van de kiezen. Sindsdien is het daar gevoelig en doe het daar pijn en is mijn pieptoon in die oor harder geworden. Staat er een verband tussen pieptoon en pijn in kaken, tandvlees, kiezen?
3. Als je een gumpick gebruikt verspreid je de bacterien juist niet door steeds hetzelfde ragertje te gebruiken? Bij floss gebruik je elke keer een nieuw stukje.
4. Toen ik dus aantal jaar geleden ziek was werd er ook antidepressiva voorgeschreven, die heb ik maar een paar dagen ingenomen want ik kreeg er een droge mond van en ik was bang wat dat zou doen met mijn mond en tandvleesproblemen etc. Dus daar ben ik mee gestopt. Hoe denken jullie over gebruik van antidepressiva in combinatie met tandvleesproblemen?
Ik ben nu denk ik op een punt beland waar ik mijn problemen niet veel langer kan vooruitschuiven (bovenstaande klachten, andere lichamelijke klachten en geestelijke klachten) en ik ben ook een nogal zorgmijdend type, dus heb ik het vooral niet op artsen. En stel dat ik antidepressiva ga gebruiken krijg ik weer extra problemen met mijn mond etc.
Excuses voor het zeeeeer lange verhaal en ook over het geestelijke gedeelte (het zou hier moeten gaan over tanden:P) het is misschien een samenloop van verschillende klachten door elkaar en ik heb gelezen dat stress ook niet goed is voor je mond?
Ik hoop in ieder geval dat iemand de moeite zal willen nemen en bereid is om mijn vragen te willen beantwoorden.