Tandvlees probleem

Author:
Greavol29
Posted:
vr, 08/16/2013 - 16:15
Hoi, ik ben een jongen van bijna 30 jaar en maak me een beetje zorgen over de achterste kies links onderin(verstandskiezen zijn al getrokken). De verstandskies die daar zat was de laatste die eruit moest en daarna hadden ze het gehecht. Ze zaten nog even te poeren in het gat wat was onstaan om zeker te weten dat er niks meer in zat van de verstandskies.

Het tandvlees is een stukje teruggetrokken door het vele blowen, waar ik nu overigens helemaal mee ben gestopt. Ik kan een klein stukje van m'n tandbeen zien. Het tandvlees dat daar zit lijkt nog gezwollen/slap van het terugtrekken. De steunweefzels zien er trouwens nog goed uit. Het ging vooral over de voorkant van het tandvlees.

De laatste keer dat ik bij de tandarts was had hij een softpick over het steunweefsel heengehaald bij die kies waardoor het flink ging bloeden. Daar heb ik nu helemaal geen last meer van.

Kortgeleden ben ik bij de mondhygienste geweest die al het tandsteen bij mij heeft verwijderd.

Ik heb een tijd Paradontax tandpasta gebruikt, maar ben nu overstapt op Sensodyne Repair & Protect. Daarnaast spoel ik met Paradontax mondspoeling.

Ik poets 2 keer per dag + 2 keer mondspoeling en gebruik ook softpicks van gum.

Zal het door een goeie mondhygiëne stabiel blijven en minder gezwollen/slap eruit gaan zien?

En is het wel verstandig om 2 verschillende merken te gebruiken op het gebied van tandpasta en mondspoeling?

Verder misschien nog tips die ik goed kan gebruiken?

Alvast bedankt.
Greavol29

Ok, bedankt voor de informatie. Toen ik erachter kwam dat ik een kleine onsteking had(de reden van het terugtrekken van het randvlees(onstaan door het blowen)) ben ik overgestapt naar Paradontax tot het helemaal was genezen. Daarvoor heb ik altijd met Sensodyne gepoetst omdat ik hier en daar wat meer bloodliggend tandbeen heb(nooit echt last gehad van koude of warme dingen in m'n mond). Het kan dus geen kwaad om Sensodyne Repair & Protect te gebruiken in samenwerking met Paradontax mondspoeling? Ik dacht zelf dat het wel een goeie combinatie zou zijn maar wist niet helemaal zeker of het wel een goed idee was. Is het dan toch verstandiger om de mondspoeling van Sensodyne te gaan gebruiken of een andere mondspoeling?
di, 08/20/2013 - 11:07 Permalink