Tandvlees probleem.

Author:
TS1986
Posted:
ma, 06/01/2009 - 18:20
Zie eerst foto aub die bij de bijlage zit. Het gaat om het opgezwollen rode bultje achter me laatste kies aan de onderkant. Je kant het ook iets heen en weer bewegen. Hoop dat de foto duidelijk genoeg is, leek me beter die te posten dan een beschrijving.

Ik heb hier sinds 2 dagen last van, de pijn valt wel mee. Maar weet zeker dat het er niet hoord te zitten. Gaat dit vanzelf over of moet ik naar de tandarts? Hoe kom ik er aan en hoe kan ik het in de toekomst voorkomen? Alvast bedankt voor jullie hulp.
Attach
Illuminus

Vervelend zoiets....het is een epulis (een zwelling van het tandvlees)

Zijn een paar mogelijkheden:

1) Epulis granulomatosa: Dit is een woekering van de......als gevolg van een chronische irritatie (bijv. tandsteen). Behandeling bestaat uit reiniging en excisie van het epulis.

2) Epulis gravidarum: Zoals de naam al zegt, komt voor bij vrouwen in de zwangerschap meestal als gevolg van hormonale veranderingen in combinatie met ontoereikende mondhygiene. Behandeling is reiniging en mh instructie

3) Perifeer reuscelgranuloom: komt zeer zelden voor, een woekering waarbij een parodontale (pockets ed.) oorzaak wordt vermoed, maar het is niet geheel bekend. Behandeling is excisie van de woekering.


Gezien de vorm plaats en de grootte zou ik zeggen een epulis granulomatosa, of er moet sprake zijn van een zwangerschap. Voor beide zou ik even langs de tandarts gaan om het te laten behandelen. Als het weggehaald moet worden is dit maar een kleine ingreep die onder verdoving gedaan kan worden.

succes!
di, 06/02/2009 - 10:34 Permalink
TS1986

Bedankt voor de informatie. Het is dus iets waar je niet veel aan kan doen dus om het te voorkomen. Zwanger zal ik nooit worden dus in mijn geval kan het optie 1 of 3 zijn van het lijstje. Ik maak in ieder geval een afspraak met de tandarts. Nogmaals bedankt voor je informatie.
di, 06/02/2009 - 14:51 Permalink
TS1986

Blijkbaar was het iets anders dan ik dacht. Het is vanmorgen geknapt tijdens het tanden poetsen. Bloede wel als een rund voor 1 minuut, maar had daarna nergens meer last van. Zit nog wel een klein wondje, maar denk niet dat ik me daar erg druk om hoef te maken of wel?
wo, 06/03/2009 - 01:16 Permalink