Tandvlees dik door beugel?

Author:
Fredje__
Posted:
zo, 04/09/2023 - 15:58
Beste,

Ik zit met een probleem met mijn tandvlees. Lang geleden, stonden mijn tanden erg scheef. Één van mijn voortanden had een hoek van ongeveer 45º. Hiervoor heb ik een beugel gehad, en ik ben erg blij met het resultaat. Echter, is mij verteld, dat door deze scheve standen, niet veel meer gedaan kon worden aan mijn tandvlees. Zelf ben ik namelijk niet helemaal tevreden over mijn tandvlees, ik vind het te dik en op sommige plekken bedekt het mijn tanden, waardoor het lijkt dat die tanden 'kleiner' zijn. Ik vroeg me af of jullie ook denken dat er niks aan dit tandvlees te doen is, want ik lees op internet veel verhalen over tandvleesontsteking, en dat bij een goeie mondhygiëne veel dingen al op te lossen zijn.

Mijn mondhygiëne is als volgt:
Ik poets mijn tanden 1 á 2 keer per dag met Paradontax tandpasta.
Als mijn tong erg vies is gebruik ik de orabrush tong cleaner met bijbehorend pasta
Ik heb een tijd ragers soft-picks gebruikt. Echter had ik het idee dat ik hiermee ook mijn tandvlees tussen m'n tanden wegsleet, waardoor op sommige plekken de zogehete black-triangles ontstonden, waardoor ik minder fanatiek ben gaan ragen.
Ik ben nog nooit naar de mondhygeniest geweest.
Ik ga minstens 1 keer per jaar naar de tandarts.

Graag wil ik weten of:
Mijn tandvlees er gezond uit ziet, en dat er inderdaad veel 'overtollig' tandvlees is en wat ik hier aan kan doen.

Bij voorbaat dank!
Attach
Tandarts_Richa…

U mag v mij een experiment doen : een maand lang een x pd uw handen wassen. Hoe denkt u dat na een maand uw handen eruit zen.... Een tweede experiment: maar 1x pd uw tanden reinigen....klinkt voor mij als hetzelfde. Minimum is 2 x pd poetsen en tong mee poetsen. En !!!! min 1x pd ragers gebruiken of andere hulpmiddelen om tussen uw tanden/kiezen te reinigen. Een goede parodontoloog kan u helpen met uw tandvlees. Kan zo geen conclusie maken...op zich ,op foto, ziet het niet verkeerd uit maar dat is makkelijk met een foto. Er kan wat gedaan worden om het esthetisch fraaier te maken.
zo, 04/09/2023 - 17:38 Permalink