Tandvlees

Author:
AT1997
Posted:
ma, 05/13/2013 - 21:09
Hoi allemaal,

Ik heb een vraagje.
Ik heb op mijn tandvlees (ongeveer rechtsboven mijn linker hoektand) een wit plekje en ik weet niet wat dit is.
Mijn tandvlees is wel een beetje ontstoken.
Ik poets gewoon goed, en mijn tandvlees bloedt als ik daar op die plek poets. Het witte plekje begint te bloeden en het witte verdwijnt. Maar enkele minuten na het poetsen is het witte plekje er gewoon weer.
Mijn tandvlees doet geen pijn, alleen als ik met mijn elektrische tandenborstel erover heenkom doet het wel ff pijn.

Ik heb over een paar weken een afspraak bij de tandarts staan en ik moet zeggen dat ik een beetje zenuwachtig begin te worden.
Ik ben niet bang voor de tandarts... ik ben gewoon bang voor pijn.

Ik heb gehoord dat als je gewoon goed poetst het ontstoken tandvlees vanzelf wel weer geneest. Maar geldt dit ook voor dat witte plekje? Weet iemand trouwens wat dit voor wit plekje is? En wat hier tegen te doen is? (het liefst een behandeling waarmee ik niet naar de tandarts hoef te gaan)

Ben een beetje bang voor de tandarts... maar vooral erg bang voor pijn.

alvast bedankt.
Annemarie26

Het is wat lastig beoordelen zonder beeld maar omdat u het heeft over 'poetsen op het tandvlees' vermoed ik dat er sprake is van een poetstrauma. Een poetstrauma is te vergelijken met een schaafwond en voelt vaak pijnlijk aan.
Bloeding echter is een teken van ontstoken tandvlees en doet vaak geen pijn. Ontstoken tandvlees ontstaat als niet dagelijks de plak wordt verwijderd middels poetsen en tussen de tanden reinigen. Op de voor u juiste manier reinigen kan het ontstoken tandvlees genezen. Hoe u het beste kunt reinigen en welke middelen daarvoor voor u het meest geschikt zijn kan een mondhygienist u vertellen. Tevens kan de mondhygienist daar reinigen waar u zelf niet goed bij kan komen.
Beide problemen kunnen naast elkaar bestaan.Iemand die het tandvlees poetst mist over het algemeen de voorkeursplekken voor plak.
Kortom; lastig zonder beeld, maar bezoek eens een mondhygienist, uw tandarts kan vast iemand aanbevelen.
Stop in ieder geval met het poetsen van het tandvlees, mocht de klacht daar niet vandaan komen dan komt-ie alsnog...... De elektrische borstel plaatst u tegen het tandvlees aan en zeker niet erop.
Succes, hoop dat u hier iets aan heeft.
ma, 05/13/2013 - 21:40 Permalink
AT1997

Hartelijk dank voor de tip. Nou heb ik nog wel 1 vraagje.
Mijn broertje heeft een hele lange tijd zijn tanden niet gepoetst.
Vandaag moest hij van m'n moeder zijn tanden weer eens poetsen, omdat hij dat al heel lang niet gedaan had.
Hij begon te klagen over zijn tandvlees dat ontstoken was.
Als hij gewoon vanaf nu zijn tanden keurig en goed zal blijven poetsen, zal zijn tandvlees dan weer genezen?

alvast bedankt.
di, 05/14/2013 - 01:55 Permalink
Annemarie26

Ja, als het goed is wel maar.....dan dient hij het wel op de juiste manier te poetsen en mocht de tandplak al hard geworden zijn (=tandsteen) dan zal zijn gebit ook schoongemaakt moeten worden door de mondhygienist, Afhankelijk van zijn leeftijd zal hij ook tussen de tanden moeten reinigen.
do, 05/16/2013 - 16:57 Permalink
Dina123

Als antwoord op door Annemarie26

Hoi.
Laatst voelde ik bovenaan mijn tanden dat er iets los zat toen ik voelde met mijn tong kon ik het heen en weer bewegen. Als ik dan keek in de spiegel leek het gelijk een bult doe los hangt ofzo kei raar. Het deed geen pijn mpet wel zeggen dat ik daarvoor een onsteking had op de zelfde plaats. Deze morgen stond ik op en het was weg. Wat zou dat geweest zijn ?? Iemand raad ?

Gr
do, 12/17/2020 - 04:27 Permalink