Pijnlijk wondje op tandvlees

Author:
Tommie95
Posted:
do, 12/22/2022 - 09:13
Beste,

Sinds een aantal dagen heb ik een klein wondje op mijn tandvlees achter mijn laatste kies (linksonder vanuit mijzelf gezien).
Sinds vorige week zaterdag ben ik positief getest op corona, dus ik weet niet of dit wellicht ermee te maken kan hebben?
Verder heb ik ook niks geks gegeten of gedaan dan anders.
Het wondje wad eerst iets witter en nu alleen maar rood (op de eerste foto is een stukje wit te zien).

Zou dit een arft zijn (geweest) of lijkt dit meer op iets anders? En kan ik er zelf iets tegen doen of gaat dit vanzelf weg?

Alvast bedankt.
Attach
Tandarts_Richa…

Is uw verstand kies (M3) verwijderd??. zou kunnen komen door doorbraak v d M3. laat het beoordelen, even x-foto maken. Intussen goed schoon houden. Lijkt niet op een aft. Lijkt wel of er een 'gaatje" zit in de laatste kies, maar dat zal op de x-foto dan te zien zijn.
do, 12/22/2022 - 23:06 Permalink
Tommie95

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Alleen boven is mijn verstandskies verwijderd, beneden nog niks.
Ik heb vanmiddag mijn tandarts gebeld en het uitgelegd. Mij werd verteld dat het een aft of ontstoken tandvlees was en dat ik een mondgel met lidocaïne zou kunnen gebruiken. Deze heb ik nu in huis gehaald en smeer ik er voor het slapen gaan op.

Mijn volgende afspraak bij de tandarts is in april volgend jaar.
Kan ik de mondgel een paar dagen gebruiken en als het hierna nog niet weg is weer contact opnemen met de tandarts om te vragen voor een snellere afspraak?

Alvast bedankt.
do, 12/22/2022 - 23:46 Permalink
Tandarts_Richa…

".Een afte (stomatitis aphthosa) of aft is een pijnlijk, grijswit zweertje in de mond van ca. 5 tot 10 mm in doorsnede. Aften komen vooral voor op het wangslijmvlies, het tandvlees en het verhemelte, maar ook op de tong kunnen ze zich manifesteren. De zweertjes bevinden zich op het niet verhoornende plaveiselepitheel van de mond: de binnenzijde van de wangen, de omslagplooi (hierin heeft een afte vaak een lintvormig aspect), de mondbodem en in mindere mate op de tong en het weke verhemelte achter in de mond.".
vr, 12/23/2022 - 09:53 Permalink