Pericoronitis tips - tandarts ziek

Author:
massi1799_
Posted:
di, 11/14/2023 - 14:06
Pericoronitis geconstateerd links onderin verstandskies. Extractie linksboven en onder gepland bij chirurg over een maand. Door vorige week met iets hards op het flapje tandvlees gebeten te hebben nu ontstoken. Door de zwelling bijt de verstandskies linksboven nu dicht op het flapje waardoor de ontsteking niet weggaat. Aanwezige tandarts is ziek en collega heeft vrijdag weer plek (heb ik wel een afspraak staan om de puntjes van de bovenste kies af te slijpen zodat het niet meer op het flapje bijt). Enige optie is wachten tot na kantoortijden en dan naar de waarneming in het Meander 30min rijden maar dat is ook weer zo wat. Paracetamol houdt de zeurende pijn weg, spoel nu met peroxide na adviezen die ik online vond. Heb gelezen over kauwen op gaasjes 3x per dag paar dagen dat dat eventueel helpt, of met een monoject. Iemand hier goede adviezen? Als ik het flapje vermijd en er niet mee eet met die zijde is alles oké, maar zodra ik er een keer goed op bijt per ongeluk is het een venijnige pijn.
TeamTandarts.nl

Het gebruik van peroxide is slechts voor een korte duur te gebruiken.

Alternatieven zijn om een mondspoelmiddel te gebruiken die speciaal zijn voor langdurige mondzorg.
Zo als 07 Acitve, verkrijgbaar bij Etos, Ah en Kruidvat en Apotheek. BleuM of Mondspoelmiddel OXYSAFE active zuurstof (per 3 flessen) verkrijgbaar via BOL.com https://www.bol.com/nl/nl/s/?searchtext=mondspoelmiddel+met+active+zuurstof
wo, 11/15/2023 - 11:39 Permalink
massi1799_

Tandarts gaf mij destijds aan dat peroxide voor Max. 2 weken mogelijk is. Het wisselt op het moment, zolang ik zorg dat er geen eten tussen komt waar ik mee op t flapje kan bijten en er niet aan zit blijft het rustig. Gisteravond met een monoject nog wat eten uit het flapje gekregen, moet nu echt vrij schoon zijn. Als het echt zeurderig wordt paracetamol erin. Ik hoop wel dat ik de ontsteking weg kan krijgen voor de ingreep in verband met bloeding en herstel. Extractie staat nu gepland half december of begin januari, even afhankelijk van een aantal factoren.

Heb vaker tandvlees ontsteking meegemaakt, maar zo’n flapje waar je constant op bijt doet toch wel veel meer pijn, haha!
wo, 11/15/2023 - 12:38 Permalink
massi1799_

Puntjes zijn afgeslepen, bijt idd iets minder dicht op de onderkant. Leek haast alsof de pericoronitis ontsteking verband had met m’n eigen weerstand, nadat m’n griep voorbij was ook gelijk de ontsteking voorbij. Alsof het lichaam toen ineens de kracht had om hem te verslaan. Half januari definitieve datum voor extractie en zsm de rechterkant ook.
vr, 11/17/2023 - 15:21 Permalink