Ontstoken tandvlees

Author:
Izzy95
Posted:
wo, 09/11/2013 - 16:49
Ik heb om te beginnen angst voor tandartsen en angst voor pijn (heb een angststoornis, ben bang voor heel veel dingen.)

Ik heb altijd een heel goed en gezond gebit gehad, maar op een gegeven moment begon het heel veel pijn te doen, voornamelijk m'n tandvlees maar ook iets wat echt recht onder m'n tanden zit (zenuw?)

Toegeven, ik heb m'n tanden een tijdje niet heel erg goed meer bij gehouden wegens omstandigheden, daarna deed het alleen maar heel veel pijn met bloeden als ik het dan weer ging poetsen :( waardoor ik het niet meer durfde te poetsen.....

Ik heb in Thailand m'n tanden laten schoonmaken en een gaatje laten boren daar, vanaf toen begon de (zenuw)pijn erger te worden en kon ik aan die kant niet eens meer eten. In Nederland meteen naar tandarts gegaan en die maakte zich grote zorgen, heeft ook fotoos gemaakt ervan maar daarop kon ze niks zien. Ze benoemde iets (ik denk een medische term?) en zei er achteraan dat ze hoopt dat dat niet het geval is. Ook kwam naar voren dat ze m'n tanden in het buitenland hadden gebleekt met een lamp (ik wist niet dat dat bleken was) en dat dat dus eigenlijk niet mocht met een ontstoken tandvlees? (dat wist ik ook niet.)

Tandarts heeft me doorgestuurd naar de mondhygienistte en die heeft m'n gebit nog een keer schoongemaakt en gepolijst. En me adviezen mee gegeven en een spoelwater wat goed is voor m'n onstoken tandvlees, ze benadrukte heel erg dat ik het goed bij moest blijven houden omdat het anders niet meer te redden valt....

Het doet nog steeds enorm veel pijn en het is opgezet gaat bloeden en er komen witte velletjes op na het poetsen, ook na het poetsen blijft het heel veel pijn doen.

Weet iemand wat ik nog meer kan doen om het te genezen?