Ontstoken tandvlees???

Author:
mikkel
Posted:
do, 10/25/2007 - 13:50
Hoi,

ik heb boven en iets tussen mijn kiezen een donker rood/bruin soort van randje zitten(dus niet op de kies zelf). Als ik dan op mijn tandvlees druk gaat het flink bloeden. Is dit ontstoken tandvlees? Ik heb overigens helemaal geen pijn eraan!

Als ik mijn tanden poets bloed het vaak ook erg, ook heb ik vaak een vieze smaak in mijn mond. Maar helemaal geen zeer :-?

Ik poets mn tanden 2 a 3 keer per dag, ook flos ik.


Kan iemand mij vertellen of het tandvlees daar ontstoken is ? En wat kan ik het beste eraan doen.

Ik wil eigenlijk nog niet meteen naar de tandarts gaan, ben bang dat de kies misschien getrokken moet worden ofzo
hello jozefien

Mikkel, tandvlees hoort niet te bloeden :( . Als je uit angst niet naar de tandarts gaat, is dat om het maar gewoon te zeggen: een beetje dom. Het wordt nml alleen maar erger, dan kost het echt je tanden en kiezen :smt005 . Ik denk echt dat je naar de mondhygieniste moet, zij kan het behandelen en je advies geven! Echt gaan hoor! Gezond tandvlees is het behoud van je gebit! :smt003 dus bel even de tandarts en hij zal je doorverwijzen. Denk dat de mondhygieniste op het forum ook nog wel het nodige kan vertellen . :smt006
do, 10/25/2007 - 14:46 Permalink
mikkel

ik heb eens met wat beter licht naar mijn tandvlees gekeken, en het lijkt iig meer op een klein scheurtje boven mijn tand in het tandvlees. Door met veel licht erop te schijnen kan ik het goed zien.

Het is dus iig niet een rode rand maar een scheurtje
do, 10/25/2007 - 15:40 Permalink
mikkel

hm.... blijf ernaar kijken... maar bij de kies is toch wel een donkerrood randje te zien tussen de 2 kiezen in. het lijkt iig op een scheurtje. Aan de andere kant van die kies is het ook heel iets maar een stuk minder. Maar het gekke is dat ik vieze smaak wel vaker had, maar ik heb geen pijn ook nooit gehad daar.

Het is een beetje het tandvlees dat rondom de kies zit zeg maar. Als ik er nu op druk bloed het iig al niet echt hard meer, met tandenpoetsen wel.

ik weet ook wel dat tandvlees niet hoort te bloeden, ik heb iig een mondspoeling gekocht dat tegen ontstekingen helpt, hopelijk gaat het daarmee over.

het zou wel fijn zijn als de mondhygienist zou willen reageren.
do, 10/25/2007 - 15:54 Permalink