Ontstekingen mond

Author:
vrouw-92
Posted:
di, 05/02/2023 - 08:35
Hallo,

Na een bezoek aan mijn tandarts waarin tandvleesontsteking rechtsboven is vastgesteld heb ik perio-aid voorgeschreven gekregen. Dit gebruik ik nu 1,5 week en rechtsboven is weinig verbetering

Nu heb ik wel op allerlei andere plekken ontstekingen gekregen. 1 daarvan is wel bijna weg door perio-aid maar nu bij mijn tongriem en onder voortanden heb ik veel last. Ook een slechte adem. Terwijl ik qua poetsen niets anders doe.

Afspraak bij mijn eigen tandarts is gemaakt, maar ik maak me hier wel zorgen om.
Tandarts_Richa…

Het enige wat u moet doen is perfect reinigen en het advies v d mondhygiënist/ tandarts opvolgen. Zou 4x dgs met een zachte borstel reinigen en , heel belangrijk, 2x dgs ragers goed overal tussen de tanden en kiezen gebruiken. Misschien poetst u juist verkeerd ( is dat de reden v d onsteking???) maar ik neem aan dat u is geadviseerd hoe te reinigen. Belangrijk niet roken, ik hoop dat u dat niet doet. wachten tot uw tandarts/mondhygiënist verder kijkt wat gedaan moet worden.
di, 05/02/2023 - 23:25 Permalink
vrouw-92

Beste Richard, dank voor je reactie.

Inmiddels ben ik er achter dat ik last heb van bijna alle perio-aid bijwerkingen. Daar ben ik direct mee gestopt en nu heb ik iig geen vieze adem meer.
Toen ik ben gaan zoeken en lezen over perio-aid schrok ik van alle bijwerkingen die mensen ervaren. Daar ben ik helemaal niet op gewezen door de tandarts. Ben benieuwd, vanmiddag heb ik een afspraak. Ik heb tevens geinvesteerd in een waterflosser en goede mondspoeling. Inmiddels zitten er allemaal aften onder mijn tong en binnenkant lip. Asboluut niet fijn
do, 05/04/2023 - 09:09 Permalink