Is mijn tandvlees ontstoken?

Author:
xxlouisa
Posted:
vr, 09/15/2023 - 21:02
Hallo iedereen,

Ik ben ongeveer anderhalve maand geleden naar de tandarts geweest en er was verder niks mis, behalve dat mijn tandvlees een beetje gevoelig is. Nu heb ik toch het idee dat het misschien ontstoken is, en na wat lezen op het internet heb ik ook een nieuwe angst voor periodontitis. Ik vroeg mij af of mijn tandvlees eruit ziet of het ontstoken is, en of het mogelijk is dat de tandarts simpelweg niet gezien heeft dat mijn tandvlees ontstoken is, en ik eventueel periodontitis heb. Ik ben van plan volgende week weer een afspraak te maken, maar misschien is dit wel helemaal niet nodig. Mijn tandvlees bloedt niet tijdens het poetsen of flossen, maar het is wel een beetje gevoelig. Alvast bedankt!
Attach
Tandarts_Richa…

Ziet er niet echt slecht uit. Maar voor diagnose Parodontitis heb ik toch echt meer nodig. X-foto, meting v tandvlees etc etc. U kunt elke dag min 2x pd met een zachte tandenborstel goed reinigen. Ook de tong mee reinigen en elke dag een rager /stoker tussen alle tanden en kiezen reinigen. Controleer met plaque verklikkers of u goed poetst etc etc.Ik gebruik een rager bij elk poets beurt.
vr, 09/15/2023 - 21:20 Permalink
xxlouisa

Heel erg bedankt voor uw reactie! Door mijn angst voor de tandarts kijk ik niet mee tijdens de controle. Wordt er altijd een meting van het tandvlees gedaan tijdens een periodieke controle, of alleen als de tandarts denkt dat het tandvlees is ontstoken?
vr, 09/15/2023 - 21:32 Permalink