hoe om te gaan met pijnlijk/geirriteerd tandvlees?

Author:
Theo72
Posted:
do, 03/09/2023 - 09:39
Hallo,

Sinds een paar dagen heb ik last van geirriteerd en pijnlijk tandvlees, het is ook wat roder dan normaal. Ik vraag me af hoe ik hier het beste mee om kan gaan.

ik ben een maand geleden nog bij de tandarts geweest en die zei dat mijn gebit er goed verzorgd uit zag. Ik poets ook goed en gebruik elke dag ragers (volgens instructies van de mondhygenist die ik ook 2x per jaar bezoek). Dus daar ligt het niet aan. Waarschijnlijk is het een combinatie van stress en verminderde weerstand, dat is ook mogelijk toch?

Ik wil natuurlijk graag weer terug naar het gezonde tandvlees. Dus mijn eigenlijke vraag is of ik iets moet veranderen in mijn gedrag om dit (sneller) voor elkaar te krijgen? Kan ik momenteel beter even zachter niet elektrisch poetsen, en een dunnere of geen rager gebruiken? of is het beter om gewoon te blijven doen zoals ik het hiervoor ook deed?

Ik voel dit soort dingen van nature niet zo goed aan, en maak dingen vaak juist erger dan beter, dus vandaar dat ik hier graag wil vragen hoe ik hier het beste mee om kan gaan. Alvast erg bedankt voor de hulp!