flossen

Author:
kyshan
Posted:
ma, 01/25/2010 - 20:51
hallo,

nu heb ik vandaag te horen gekregen, dat als mijn tandvleesbloed, dat dat ook kan komen doordat ik gestopt ben met roken.
Dat de doorbloeding nu weer anders wordt, en dat het even tijd nodig heeft en dan het bloeden weer over is.
en het bloed alleen maar als ik met de haren van de tandeborstel tussen de tanden kom.

en wie kan mij informatie geven over, een vieze smaak in mijn mond, komt geloof ik bij een van de achterste kiezen weg, wat kan dit zijn.

alvast bedankt
Lieneke

Rokers hebben een slechte doorbloeding. Daarom zijn er regelmatig ontstekingen gemaskeert bij rokers; men kan niet goed zien of iets ontstoken is ja of nee, omdat de bloeding en zwelling gedeeltelijk achterwegen blijven.
Als men stopt met roken, komt de doorbloeding op gang. Dan komt er eindelijk vooral bloed daar waar het nodig is; in het ontstekingsgebied.
Een ontsteking is dan makkelijker te herkennen en het afweersysteem kan beter zijn werk doen.
Bloedend tandvlees is dan dus nog steeds een teken van ontsteking, ook als je gestopt bent met roken. Het gaat dus niet vanzelf over.
Over de werkzaamheid van flossen is al in meerdere topics besproken, dus daarvoor zou je de zoekfunctie kunnen gebruiken. Het is aan te raden om over te stappen op stokers.
Rokers hebben een slechter smaakvermogen. Dus waarschijnlijk proef je nu ook pas wat er aan bacterien/ontsteking in je mond zitten.
ma, 01/25/2010 - 21:00 Permalink
kyshan

hoi,

bedankt voor je reactie.
dus goed stokers gebruiken, 3 maal per dag poetsen, en mondspoeling gebruiken.
Dan gaat het over.

of toch een bezoek aan de tandarts, hoop van niet :smt013 :smt013 :smt013
ben behoorlijk angstig voor tandarts.
ma, 01/25/2010 - 21:06 Permalink
Lieneke

Niet of maar EN (en dan liever naar de mondhygienist, tenzij jouw tandarts wel aan preventie doet...) Laat die even lekker die aller aller allerlaatste rookaanslag verwijderen. Wedden dat je je daarna als herboren voelt?
ma, 01/25/2010 - 21:08 Permalink
Chris888

Citaat uit de algemene informatie op deze website:
http://www.tandarts.nl/index.php?option=com_content&task=view&i…

Symptomen Parodontitis

De gingiva = tandvlees kan bij parodontitis net als bij gingivitis rood, slap en gezwollen zijn en gaan bloeden bij het poetsen en eten. Een vieze smaak, adem en voortanden die veranderen van positie, zijn ook symptomen die kunnen duiden op parodontitis. Pijnklachten komen niet vaak voor en helaas kunnen de overige symptomen ook onopgemerkt of afwezig zijn. Dit kan tot gevolg hebben dat parodontitis lang onopgemerkt blijft en dat terwijl het heel belangrijk is om in een vroeg stadium in te grijpen. Laat daarom de gezondheid van je tandvlees regelmatig bij de tandarts controleren.


Gingivitis en parodontitis zijn stadia van tandvleesontsteking, waarbij de laatste verder gevorderd is, met afbraak van vezels en bot.
di, 01/26/2010 - 18:20 Permalink
pien108

hoi,

en ik zou graag weten wat mij dan te wachten staat?
Wie kan mij dat vertellen.

groetjes


Ik kan je niet zeggen wat jou te wachten staat natuurlijk.
Maar ik kan wel zeggen dat ik zelf pas voor het eerst van mijn leven bij een mondhygieniste ben geweest. Ze heeft 4 jaar achterstallig tandsteen uit de pockets gepeutert en ik kan met de hand op het hart zeggen dat het heel goed te verdragen was qua pijn. Ze heeft me verteld wat ik allemaal moet doen om mijn tandvlees op orde te krijgen en hoe te poetsen etc. (jawel op mijn 49ste nog). Ik ben er erg blij mee. De toestand is nog te redden en ik heb ook inspiratie gekregen daar voor te gaan door haar hele manier van doen. Ze was een oprecht hartelijk iemand en ik denk dat dat ook heel veel uitmaakt maakt voor hoe je het ervaart. Iemand zoeken waarbij jij je op je gemak voelt dus. En je kan altijd eerst enkel een inventarisatie laten doen toch? Kan je altijd nog nee zeggen....
do, 01/28/2010 - 15:19 Permalink