Bultje op tandvlees

Author:
Kraggy
Posted:
do, 04/23/2009 - 01:32
Goede avond allemaal,

Eerder vandaag voelde ik een klein beweegbaar bultje op mijn tandvlees/in de mondbodem, aan de binnekant, onder de voortanden (Onderkant) Het is met zowel de vingers als je tong goed te voelen als een beweegbaar hard bultje en het doet helemaal geen pijn, het zit tussen het tandvlees en de mondboden in lijkt wel. ik heb nog een kleinere een stukje links van dit bultje, deze is wat minder beweegbaar en zit wat hoger op het tandvlees.

Wat kan dit zijn, Waarscheinlijk niets ernstigs hoop ik?

Met vriendelijke groet,

Kraggy
Groningen

Lastig om daar zo iets over te zeggen. Zijn verschillende mogelijkheden. Het zou een klein abcesje kunnen zijn van een ontsteking aan een van je voortanden (hoewel die meestal tussen kaak en lip komen), een irritatie-plekje van iets (heb je piercings in je tong oid)?
do, 04/23/2009 - 10:58 Permalink
Kraggy

Daar ben ik weer,

Het harde dingetje bij de voortanden is blijkbaar een speekselkliertje, ook al snap ik niet waarom hij zo hard is :P
Het helekleine bultje aan de zijkand wist ze niet zeker, ze kon het wel voelen maar blijkbaar niet zien of er iets van maken, ze zij dat ik me er geen zorgen over hoefde te maken.

Wel heb ik verwijsbrief voor de kaak chirurg gekregen. "Gaarne verwijderen elem 38/48 eb evt. 18/28."
do, 04/23/2009 - 12:16 Permalink
Kraggy

Eventjes een klein updateje. Ik denk dat hij gestopt is met groeien, of dat of hij is zoveel langzamer gaan groeien dat het niet meer zo makkelijk op te merken is.

Ik maak me er nog steeds een beetje zorgen om, Binnekort moet ik een afspraak maken met de Kaakchirurg voor het verwijderen van verstandskiezen, zou het erg onbeleefd zijn om op dat moment te vragen of hij van te voren snel eventjes een kijkje zou willen nemen naar het bultje?

Vriendelijke groet,

Kraggy
ma, 04/27/2009 - 11:37 Permalink
Lieneke

Een speekselkliertje kan verstopt gaan zitten. Normaliter ziet dit eruit als een klein glazig bolletje. Soms knapt dit vanzelf, maar vaak moet het ook worden verwijderd door de kc. (Dat noemen ze 'pellen'; een heel precies maar leuk klusje... voor de kc dan...).
Als je de kc er naar wilt laten kijken, zou ik dat eerst even telefonisch kortsluiten. Anders zitten ze misschien met de planning en moeten andere patienten wachten op jou.
ma, 04/27/2009 - 13:33 Permalink
Kraggy

Hrmsh, dit voel helemaal niet als een bolletje :P maar meer als een dik rond lapje dat onder/in dat slijmerige laagje waar m'n tong in zit ligt, het ligt tegen de wat lijkt op de basis van de ondertanden aan en ik kan het wel een stukje omhoog duwen, maar niet omlaag dus het lijkt gedeeltjelijk vast te zitten.
Ik zal in ieder geval als ik de afspraak maak vragen of het mogenlijk is dat er eventjes naar gekeken word, dankjewel
ma, 04/27/2009 - 16:20 Permalink