Bult op tandvlees

Author:
Jay8400
Posted:
ma, 11/13/2017 - 23:51
Hoi,

Misschien kan ik me eventjes voorstellen. Ik ben een 20-jarige jongen uit het West-Vlaamse Oostende.

Sinds september ga ik na 10 jaar terug naar de tandarts. Dit was in ons gezin vroeger geen prioriteit dus werd nooit (meer) gedaan.

In september bracht ik na hevige kiespijn een bezoek aan de tandarts. Zij stelde een tandplan op en verhielp mij toen van mijn klachten.

Ik moest 8 keer teruggaan om heel mijn mond op orde te stellen. “Het viel relatief goed mee”. Er werden enkele tanden geplombeerd en er werd een kies getrokken omdat deze binnenin helemaal ontstoken was.

Ik heb ook een tand achteraan in mijn mond. Die noemen we “project X” want het is helemaal geen tand meer. De tand is helemaal afgekraakt en vervolgens weggerot.

Ik heb er ooit pijn aan gehad, maar daar is nu geen sprake meer van. De desbetreffend tand zie je ook op de foto.

Sinds gisteren begon het tandvlees naast de bewuste tand “pijn” te doen. Er onstond een klein bultje. Vandaag is het klein bultje echter al heel wat groter geworden en kan ik helaas niet meer van de Ibuprofen meer blijven. Het heeft ook een vieze kleur. Smaak heb ik er niet van.

Ik heb gezworen om mijn afspraken bij de tandarts uit te stellen tot na de feestdagen omdat ik toch al een 2-wekelijkse visite had tot vorige week. Nog even doorbijten en mijn gebit is terug helemaal op orde.

De desbetreffende tand zal getrokken moeten worden. Maar de tandarts zei dat dit niet prioritair is omdat het toch al te laat is en ze geen schade meer kan aanrichten.

Weet iemand wat het monster in mijn mond is?
vV

ik zie geen foto. maar gezien de beschrijvingen is het een ontsteking en zou er ook niet mee wachten tot na de feestdagen. Sterker nog, gezien de beschrijving ga je dat niet halen en komt er binnenkort een moment dat je echt zelf naar de tandarts wilt.
di, 11/14/2017 - 10:21 Permalink