Bot exostose?

Author:
books1912
Posted:
wo, 04/13/2022 - 20:10
Beste,

Ik heb vorig jaar ergens, per toeval, ontdekt dat ik een verdikking heb op mijn tandvlees. Rechts beneden in de onderkaak.

Heel toevallig las ik enkele weken geleden iets over mondkanker en toen sloeg de paniek toe.

Het is een harde verdikking. Wel volledig pijnloos en heeft exact dezelfde kleur als de rest van het tandvlees.

Dit heb ik nog nooit gehad. Ik heb wel een slecht gebit; vaak ontstekingen, fistels, diepe gaatjes, veel ontzenuwde tanden enz… maar dit is nieuw.

Vandaag kon ik bij de tandarts terecht. Ze heeft enkele rx-foto’s genomen en daar zag ze niks speciaals op. De verdikking situeert zich onder tand nummer 46 en nog een tand. (Even de nummer vergeten.)

Ze vermoedt dat het een bot exostose is. Ze is niet 100% zeker, daarom verwijst ze me naar een kaakchirurg door. Nu ben ik natuurlijk doodsbang voor mondkanker.

Iemand ervaringen hiermee?

Bedankt.
Attach
Tandarts_Richa…

Sorry maar het heeft geen zin je nu ergens bang voor te maken. Laat het eerst door de KC onderzoeken. Het is zoals het is. Meestal zie ik een bot exostose aan de tongzijde niet aan de wang zijde. Dus verstandig dit door KC te laten onderzoeken. Het kan ook een botverdikking zijn door een lang durende ontsteking v e zenuw v bv de 46. . Wacht de afspraak bij de KC af .
wo, 04/13/2022 - 21:27 Permalink
Tandarts_Richa…

Als uw tandarts denkt dat het iets ernstigs is dan kan altijd voor een spoed afspraak gebeld worden. Maar alleen voor spoed. Misschien kan het dan eerder. Maar er zijn meerdere KC, afhankelijk v waar u woont. Ik werk in Dinteloord maar soms kunnen cliënten eerder terecht in Rotterdam....Zij proberen en maken zelf een afspraak als zij niet met een wachttijd tevreden zijn.
do, 04/14/2022 - 03:28 Permalink