Bloeding 6 dagen na trekken verstandskies

Author:
frxxmnt23
Posted:
ma, 01/16/2023 - 20:52
Vorige week dinsdag om 16:00 is mijn verstandskies rechtsboven verwijdert (zonder breken en hechting).

Ik zit nu op dag 6 sinds de ingreep en het eigenlijk allemaal prima. De pijn was op dag 3 al bijna helemaal weg en sinds dag 4 sowieso helemaal. Behalve hier en daar een steek of trekking, die ik overigens ook geen pijn zou noemen - je voelt gewoon dat er nog een wondje zit. De bloeding stopte na een aantal uurtjes en sindsdien heb ik op momenten mijn speeksel gecheckt. Het werd steeds minder. Vanaf dag 4 heb ik eigenlijk niet meer vaak bloed in mijn speeksel. Voornamelijk als ik wakker word, maar dat is helemaal weg als ik mijn tanden heb gepoetst en mond heb gespoeld. Ik denk dat het komt, omdat het allemaal gedurende de nacht niet weg komt. Nadat ik voorzichtig mijn tanden poets en spoel, is er hier en daar nog wat bloed in mijn speeksel, maar dat is na 15-30 min. ook weer weg.

Ik ben tot nu toe zeer voorzichtig met alles geweest, omdat ik over 1,5 week op vakantie ga en we al een half jaar geleden bij twee restaurants hebben gereserveerd. Ik wil tegen die tijd weer normaal kunnen eten. Daarom heb ik de eerste 6 dagen (tot vanavond) alleen appelmoes en puree aan de kant waar alles nog goed is in mijn mond naar binnen geslurpt. Ik heb alleen water gedronken. Voorzichtig tanden gepoetst en vanaf dag 3 voorzichtig met Perio-Aid gespoeld. Ik spoel wel heel voorzichtig met beleid, zodat de wond niet open gaat.

Vanavond wilde ik dus voor het eerst proberen om weer te kauwen. Ik heb een wit puntje gegeten en voorzichtig aan de gezonde kant van mijn mond gekauwd. Dit ging prima en zonder pijn. Alleen merkte ik tijdens het slikken op het eind dat ik bloed proefde. Na het eten heb ik weer voorzichtig mijn tanden gepoetst en zachtjes met Perio-Aid gespoeld. Vervolgens zat er gedurende een uurtje een beetje bloed in mijn speeksel (het werd gelukkig wel steeds minder. Zie foto‘s.

Is dit normaal? Gaat dit binnen de komende week vanzelf over?
Attach