Bloedend tandvlees

Author:
RamboNator
Posted:
do, 10/18/2012 - 19:11
Ik ben 19 jaar. Ik ben recent gestopt met roken (74 dagen ondertussen). Sinds dat ik gestopt ben met roken, bloedt mijn tandvlees. Hoort dit ook bij de schoonmaakactie van het lichaam? Als roker heb ik dit nooit gehad, mijn tandvlees bloedt bijna iedere morgen, vooral aan mijn kiezen, onderste hoektanden en voortanden. Wel moet ik erbij zeggen dat die bruine vlekken (gevolg van langdurig roken) op mijn tandvlees verminderd zijn sinds dat het elke morgen bloedt. Herkent iemand dit of..? Verder heb ik niks, geen tandpijn niks, laatste tandartsbezoek was eind augustus. De tandarts zei dat alles in orde was..

Alvast bedankt
Chris888

Bloedend tandvlees is in principe een indicatie van ontstoken tandvlees. Je tandvlees kan ook ontstoken zijn zonder dat het bloedt en zonder dat je het merkt. Dit laatste komt vaker voor bij rokers omdat het roken zorgt voor een slechtere doorbloeding. Nu je gestopt bent wordt dat laatste beter. Ik denk dus dat je tandvlees is ontstoken: goed poetsen en flossen/stokeren/rageren.
do, 10/18/2012 - 19:46 Permalink
Lieneke

Helaas zijn er nog steeds tandartsen die geen tandvleescheck doen. Rokers hebben meer risico op tandvleesonstekingen waarbij kaakbot verdwijnt, ook ex-rokers. Ik kan je van harte aanbevelen om eens naar de mondhygienist te gaan. Die verwijderd dan ook meteen de laatste aanslagrestjes.
za, 10/20/2012 - 17:34 Permalink