Bloedend tandvlees

Author:
.tine.
Posted:
di, 12/27/2016 - 08:16
Sinds gisterenavond heb ik na iets te eten plots super veel last van mijn tandvlees aan de binnenkant van mijn kiezen. (Zie rechts op foto)
Op 3 januari heb ik sowieso een afspraak bij de paradontoloog. Moet ik nu gewoon afwachten tot die afspraak of kan ik best even bellen dat dit ondertussen gebeurd is? Of kan ik hier zelf iets aan doen?
Alvast bedankt!
Attach
Lieneke

Wacht maar even af. De bloeding duidt op ontsteking en is waarschijnlijk de reden waarom je naar de parodontoloog zal moeten. Je bent hier, gezien het gezwollen tandvlees, nog niet eerder geweest? Waarschijnlijk krijg je eerst een intake en zal je daarna eerst door de mondhygiënist worden behandeld. Gezien je spalkje schat ik in dat je onder de 35 jaar bent en dat betekent dat de parodontitis waarschijnlijk wat agressiever van aard is dan gemiddeld. Maar 3 januari is al heel gauw.
di, 12/27/2016 - 11:57 Permalink
.tine.

Als antwoord op door Lieneke

Bedankt voor je snelle reactie!

Klopt, ik ben 28 :-)
Helaas is dit al de 2de keer, voor mijn beugeltraject ben ik reeds in behandeling geweest en na een grondige reiniging is dit lange tijd stabiel geweest.
Maar nu is het dus terug naar af en sinds gisterenavond is het nog nooit zo erg geweest. Maak met dus best wel zorgen maar zal tot volgende week nog afwachten dan.
Heb enorm veel schrik dat dit heel erg zou worden, mijn mama haar tanden/tandvlees zijn echt heel erg en dit wil ik nooit krijgen. Heb best wat gedaan voor mijn gebit (kaakoperatie/beugel) en zou het ontzettend jammer vinden als dit teniet zou gedaan worden door tandvleesproblemen.

Ergens begrijp ik dus niet zo goed hoe het komt dat dit ineens zo erg is terug gekomen. Toen ik nog een beugel had poetste en ragerde ik wel 2 maal per dag (ook smiddags op mijn werk). Dat doe ik nu niet meer. Misschien dat dit toch ook hielp?
di, 12/27/2016 - 14:18 Permalink
Lieneke

Als antwoord op door .tine.

Aha, dank voor de extra info. Ik begrijp wel waarom je er nu weer last van hebt. Ik denk dat jij een bacterie hebt (A.A.) die je in je jeugd al opgelopen hebt (via je moeder en waarschijnlijk ook genetische component). Heb je toevallig een zware antibiotica daar destijds naast die behandeling ervoor gekregen? Daarna is het even rustig geweest en nu komt die AA weer de hoek omkijken...want die is nooit compleet uit te roeien. Na een paar jaar kan zo'n 'beestje' als hij de gelegenheid krijgt weer echt terug, groeit uit. Dus waarschijnlijk heb je een griepje gehad, even wat minder gezond gegeten of iets anders wat je uit balans heeft gebracht. Je hebt gewoon enorm pech ermee en blijft intensieve behandeling altijd belangrijk. Dus heel goed dat je naar de parodontoloog zal gaan. Je hoeft hier niet vandaag naar toe, tenzij je echt pijnklachten krijgt.
do, 12/29/2016 - 18:12 Permalink
.tine.

Als antwoord op door Lieneke

Nog bedankt voor je antwoord! Ondertussen bij de parodontoloog geweest. Terug naar af :-(
Er zijn pockets van 5. Opnieuw een gronde reiniging eind februari. Hij sprak ook wel dat het een verminderde weerstand zou kunnen zijn.
Moet goed blijven ragereren en minder hard poetsen... Blijkbaar heb ik ook heel weinig en heel dun tandvlees. Hij zei dat hij anders wel nog een correctie kon doen maar dat dit nu niet echt een mogelijkheid is... Wortels zijn ook erg kort (ongeveer de helft van de doorsnee persoon).
Deze keer heb ik wel antibiotica voorgeschreven gekregen (vorige keer heb ik dat niet gekregen): Amoxicilline 500mg + Clavulaanzuur 125mg.
Verder moet ik ook een supplement vitamine D, omega 3 nemen en zeker voldoende fruit en groeten eten.
Ik heb best wel veel schrik dat ik mijn tanden op vroege leeftijd al ga verliezen...
di, 01/03/2017 - 12:28 Permalink