Bijna helemaal teruggetrokken tandvlees

Author:
Rooss
Posted:
wo, 05/03/2023 - 22:55
Hallo allemaal,

Na jaren door angst niet naar de tandarts geweest te zijn ben ik recent toch weer gegaan. Daar is flink wat achterstallig onderhoud gebeurd (gaatjes gevuld etc.). Over anderhalve maand kan ik voor het eerst naar de mondhygiënist.

Ik heb alleen bij twee ondertanden tandvlees wat bijna helemaal teruggetrokken is. Bij één tand echt bijna helemaal, bij die daarnaast wordt het ook steeds erger. Ik poets elektrisch met een zachte borstel en probeer hier erg voorzichtig mee te zijn. Ik heb er helemaal geen pijn of gevoeligheid aan, en de tand zit ook niet los.
Is dit iets waar heel veel haast mee is? En als het tandvlees helemaal is teruggetrokken zal de tand dan sowieso los komen te zitten of is het dan misschien nog wel mogelijk om deze te behouden zonder chirurgie bij een paradontoloog?
Alvast bedankt!
Tandarts_Richa…

Misschien wel , dat hangt v d situatie af voor mij zo niet te beoordelen. Wij kunnen veel maar geen wonderen. Bij mij kon door de parodontoloog een chirurgisch oplossing toegepast worden. Als het dringend zou zijn en voorrang verdient neem ik aan dat uw behandelaar dat ook zo beoordeeld zou hebben en de afspraak daarop hebben aangepast.
vr, 05/05/2023 - 08:00 Permalink