Zwelling na wortelkanaalbehandeling

Author:
Amsterdammertje2305
Posted:
za, 07/16/2011 - 12:49
Drie dagen terug heb ik een wortelkanaalbehandeling gehad, en deze is direct afgesloten met een normale vulling, geen noodvulling. De dagen daarna heb ik flink last gehad van napijn, zo erg zelfs dat paracetamol en ibuprofen absoluut niet meer werkten, en ik er snachts wakker van werd. Nu is sinds vandaag (drie dagen later dus) de pijn opeens helemaal verdwenen, maar heb ik boven die kies opeens een kleine maar flinke zwelling bij de wortel. Daarnaast is mijn wang sinds gisternacht ook heel erg dik, en ik weet niet wat ik hier nu precies mee moet.

Enerzijds ben ik blij dat de pijn opeens compleet verdwenen is maar anderzijds maak ik me zorgen dat er nu opeens een flinke zwelling zit, die er eerst niet was. Ik heb gebeld met de dienstdoende tandarts in het weekend maar om daar uberhaupt al langs te kunnen moet ik 150 euro cash meenemen wat me erg veel lijkt, bovendien zal een dienstdoende tandarts nooit de boel weer openmaken. Is dit normaal dat er opeens een zwelling optreedt en zal deze weer even spontaan als zij kwam wegtrekken?
mecánico para …

wat zijn amsterdamse tandartsen toch fijn in de omgang. een consult een weekend toeslag en een foto.........60 euro. met gemak.
het kan een normale postoperatieve klacht zijn maar ook een opvlammend abces dat is doorgebroken. als je toch zwelling houdt die dikker wordt of echt als vloeistof heen en weer rolt dan is het een abces en dan kan je als je geen pijn hebt even wachten tot maandag en er door je eigen tandarts naar laten kijken. soms trekt het weg, soms niet.

die 60 euro mag je overmaken op 555, zie het maar als een goede daad
:smt006
za, 07/16/2011 - 13:26 Permalink