Zwelling na wortelkanaalbehandeling

Author:
Nathalie Thielen
Posted:
zo, 07/28/2002 - 09:52
Mijn man heeft vrijdag 26-7 een initiele wortelkanaalbehandeling laten uitvoeren (voortand) door een vervangende tandarts aangezien de onze op vakantie is.
Hij heeft ontstekingremmende medicijnen meegekregen(fenoxymethpen) en het advies binnen enkele weken naar onze tandarts terug te gaan voor de rest van de behandeling.

Nu is het zondag (en niemand te bereiken :sad: ) en niet alleen heeft hij erge pijn die niet meer met pijnstillers te onderdrukken is, ook is de helft van gezicht enorm gezwollen. Zijn bovenlip staat naar voren en de wang is tot aan zijn oog dik.
Andtwoordapparaten van de tandartsen zeggen dat alleen na ongelukken of nabloedingen ze willen helpen, maar mijn vraag is eigenlijk: hoort dit zo? Hij zal het wel overleven tot morgen :wink: en dan een willekeurige beschikbare tandarts zoeken, maar hij maakt zich erge zorgen.

Wie kan ons geruststellen?

Alvast bedankt!

Nathalie
de digitale tandarts

Zwellingen zijn met name spoedeisend als ze zich uitbreiden in het hals gebied/ hoge koorts (>39)/ nabloedingen of slikklachten veroorzaken.

Er zijn al antibiotica voorgeschreven, op dit moment moet het lichaam zelf de ontsteking oplossen. Soms kan het ook een reactie zijn op het gebruikte ontsmettingsmiddel tijdens de wortelkanaalbehandeling.

Ik weet niet of het juridisch gezien mogelijk is voor een tandarts om dit als spoedeisende klacht te weigeren, maar het lijkt erop dat maandagmorgen er ook naar gekeken kan worden zonder dat dit gevolgen heeft.

Sterkte!
ma, 08/05/2002 - 22:49 Permalink