Zere Kiezen

Author:
elise28
Posted:
ma, 03/17/2008 - 21:08
Vorig jaar was ik naar de tandarts geweest en had ik 4 gaatjes dus die moesten geboord worden, ik ben nogal bang voor de tandarts dus ik had zonder verdoving die gaatjes geboord nou dat deed me pijn zeg had ik maar geweten omdat ik de vorige keer maar 1 gaatje hoefde te boren die viel wel mee.Dus paar weken later kreeg ik last van die kiezen vooral met koud en warm eten krijg je zon pijnlijk scheut door je kiezen heen.Zodoende ben ik er weer heen gegaan dat ik zo last had van mijn kiezen de tandarts zei dat met blootliggende halzen te maken had toen had ze een fluoride laage erover gedaan vieze geel spul over je tanden maar ik kreeg er weer last van dus ben er weer heen gegaan ik dacht echt dat het een zenuwontsteking was maar was dus niet zei ze kreeg ik te horen dat het waarschijnlijk door tandknarsen komt niet dat ik dat weet dan zou ikeen beetplaat moeten maken voor snacht wegens knarsen zon beetplaat kost je wel ff 250 euromaar dat heb ik niet gedaan.
Vandaag ben ik dus weer naar de tandarts geweest omdat ik weer zon pij in mijn tanden had echt niet te harden zo pijn de pijn gaat door al je kiezen en trekt naar je oor en hoofd.
Ik dacht nou dit is een zenuwontsteking ze ging om mijn kiezen tikken en dat deed niet zo zeer dus ik kreeg weer te horen of door knarsen komt maar ik heb nou nog gewoon een zere kies het bonkt gewoon dus moet ik maar ff afwachten of het nog erger wordt anders moet ik een hele gebitfoto maken kijken of niet iets anders is of dat het door een verstandkies komt.
Maar het is echt niet leuk als ze de oorzaak niet echt weten je blijft maar lopen met die dreunende pijn.Het kan ook door stres komen dat het op je kiezen slaat zeiden ze en of je ziek ben geweest kan ook mee te maken dat je tanden gevoeliger zijn.

Wie heeft hier ook zo last van?
elise28

Ik heb daar al naar gekeken maar 1 van mijn kies doet zeer bonkt erg ook dat ze vandaag erop getikt hebben mnaar ze willen geen behandeling starten omdat je de onsteking niet op de foto zag ,
zie je een onsteking gelijk op een foto?
Maar als je knarst moet je dt toch horen mijn partner heeft mijn nooit gehoord.
ik heb alleen pijn aan mijn rechter kant maar ik heb recht onder dat er een verstandskies door komt maar die zit nog onder tandvlees.
ma, 03/17/2008 - 21:23 Permalink
mecánico para …

Ik heb daar al naar gekeken maar 1 van mijn kies doet zeer bonkt erg ook dat ze vandaag erop getikt hebben mnaar ze willen geen behandeling starten omdat je de onsteking niet op de foto zag ,
zie je een onsteking gelijk op een foto?
.


vV als ik dit zo lees is het toch echt gewoon een ordinaire pulpitis. en die is niet klop gevoelig, en ook nitete zien op een foto. Leren ze geen endodontische diagnostiek meer ofzo? :smt017
Als het maar 1 kies is en di eis net gevuld, en niet te hoog.......en een spontane scheut? wat voor informatie zou ik dan nog meer nodig hebben? warm = klachten erger, koud juist niet? en hup verdoven en wkb starten.
ma, 03/17/2008 - 21:45 Permalink
vV

je hebt gelijk. Ik was op het verkeerde been gezet door de vermelde pijn bij het oor en hoofd.
Een pulpitis is op een foto echt niet te zien nee. En als er duidelijk 1 kies uitspringt met de tests is het tijd voor een wortelkanaalbehandeling..
di, 03/18/2008 - 08:18 Permalink
goldylocks

Ik heb exact hetzelfde gehad. De pijn keerde elke keer terug, en trok door naar de hele rij kiezen die ernaast zaten. Keer op keer een foto van gemaakt maar niet veel te zien. Uiteindelijk toch maar een wkb gestart, en ja hoor, de kies was inmiddels al afgestorven. Daardoor gelukkig zonder verdoving een wkb kunnen ondergaan.
di, 03/18/2008 - 10:20 Permalink
elise28

Oww jeetje ik ben al zo bang voor de tandarts ik heber inderdaad wel pijn bij als ik iets warms gedronken heb dan krijgt je een pijn erop in deze kies hadden ze vorig jaar 2 gaatjes geboord en ze zijnniet echt diep maar nu heb ik niet meer die erge pijn gehad wel omdat ze er gister opgetikt hebben is deze tand nu gevoelig en bonkt ie.
Maar als je een wkb doet is dat niet pijnlijk?
di, 03/18/2008 - 10:43 Permalink
goldylocks

Nee hoor, ze verdoven het goed. Het valt allemaal best wel mee hoor, als dat het is tenminste.
Ik had het "geluk" dat dekies al dood was waardoor ik dus helemaal niets er aan gevoeld heb.
di, 03/18/2008 - 11:59 Permalink
elise28

Ik heb nu echt dat alleen mijn kies zeer doet het bonkt gewoon en omdat ze er gister op getikt heeft doet me tand nu nog zeerder en op de foto zagen ze niksen ikmoest maar even afwachten.Is dat normaal dat je kies nu nog zeer doet van gister dat ze erop getikt heeft?
di, 03/18/2008 - 23:17 Permalink