zenuwbehandeling

Author:
esther86
Posted:
do, 01/25/2007 - 09:42
Ik heb vanaf 3 januari enorme pijn aan de linker kant van mijn mond. Op 6 jan ben ik voor het eerst naar de tandarts gegaan. Na fotos maken bleek dat in mijn tandglazuur van een kleine kies een inieminie gaatje zat wat de tandarts zonder foto;s niet kon zien. onder mijn tandglazuur zat echter een enorm gat tot op mijn zenuw. De tandarts heeft het gat toen gevuld. De hele week heb ik pijnstillers gebruikt vanwege enorme pijn. Later ben ik teruggegaan omdat ik enorme pijn had. Ik heb toen een wortelkanaal behandeling gehad. Hierna is er een noodvulling geplaats. Drie dagen later ben ik weer teruggegaan. Ik viel bijna flauw van de pijn. BLeek dat mijn wortel een beetje ontstoken was. Heb ongeveer een week met een open kies rondgelopen zodat de troep eruit kon. Nu is mijn tand afgelopen vrijdag 19 jan gevuld. Ik heb echter dit weekend weer veel pijn gehad. Dus, gister weer terug naar de tandarts, bleek mijn wortelpunten ontstoken. Nu heb ik penicilline gekregen die ik sinds gisteren slik. Nu heb ik vanacht echter een dikke bult gekregen. De linkerkant van mijn gezicht van onderkaak tot jukbeen voelt nu echter aan alsof het aan het opzwellen is, het voelt ook erg warm. Bovendien steekt mijn tand ook nog steeds.

Ik loop dus al bijna drie weken met enorme tandpijn. Ik slik elke dag hoge dosis ibuprofen (meer als mag) omdat ik anders niets meer kan doen van de pijn. Nu snap ik dat dit niet gezond is. Mijn vraag is dan ook? Is dit normaal? Wat kan er fout zijn gegaan? En wat moet ik doen?

alvast bedankt!!

Esther
kinkyruud

Volgens mij is dit niet normaal, ik ben ook iemand waar een wortelkanaal behandeling altijd problemen geeft, de pijn die jij beschrijft herken ik wel, bij mij is het 2 keer op een apex resectie uitgelopen, mijn advies terug naar de tandarts voor een verwijs brief.

antibiotica hielp bij mij ook niet trouwens..
sterkte ermee
wo, 01/31/2007 - 16:28 Permalink
kimmie**

heey :wink:

ik zou er is aan denken om je zenuw eruit te laten halen want ik heb ook heel erg veel last gehad, die klachten die jij hebt had ik ook, en toen mijn zenuw eruit werd gehaalt was het een stuk beter ook 1 dag met open tand gelopen om de troep eruit te laten gaan ,dag erna wortelkanaalbehandeling is goed verlopen nu heb ik nog wel wat napijn maar is goed te stimuleren met een paracetemol of bruis tablet. veel sterkte nog :smt052
vr, 02/02/2007 - 17:03 Permalink
kinkyruud

volgens mij heeft ze al een wkb gehad hoor.

overigens blijft het altijd nog een tijdje na zeuren na een wkb.
Hoelang weet ik niet precies, misschien 1 van de deskundigen hier.
za, 02/03/2007 - 16:44 Permalink