Wortelpunt ontsteking zonder pijn?

Author:
Evelyn2
Posted:
wo, 11/01/2023 - 19:30
Sinds april van dit jaar ervaar ik rechtsboven een drukkend gevoel in de achterste kies. 3 Jaar geleden al een wkb gehad aan deze kies. Probleemloos verlopen destijds. Foto's van april dit jaar en recent, nu in oktober, laten geen ontsteking zien. Ik heb geen hevige ontstekingspijn zoals ik deze ken van voorheen. Wel is de kies dus drukgevoelig, tikken tegen de kies is ook pijnlijk. Koude test voelde ik niet. Nu sinds een week krijg ik een verdikking in het gehemelte ter hoogte van de bewuste kies. Ook dat is gevoelig als ik daar met mijn tong tegenaan druk. Ook ervaar ik nekpijn en halspijn aan de rechterkant.

Mijn vraag is: kan dit alles tóch op een wortelpunt ontsteking duiden? Ook als er op foto's niets zichtbaar is? En verder geen ontstekingspijn? En zou ik een antibiotica kuur kunnen vragen bij mijn tandarts om e.e.a. te rust te brengen? Of zou er iets heel anders aan de hand zijn?
Tandarts_Richa…

Een AB kuur onderdrukt alleen maar geneest de oorzaak niet. Ik schrijf eigenlijk nooit een AB kuur meer voor. Oorzaak behandelen is meestal voldoende. In dit geval is mogelijk een her behandeling door een endodontoloog voldoende. Tenzij er meer aan de hand is maar dan raakt u de kies kwijt. ZSM afspraak maken bij uw tandarts.
wo, 11/01/2023 - 23:03 Permalink