Wortelkanaalbehandeling of afwachten? Help!

Author:
elisakoopman
Posted:
di, 06/14/2022 - 20:41
Hallo!

Sinds een aantal dagen heb ik een zeurende pijn (wel dragelijk) linksonder in mijn mond. In het begin voelde het als een sudderende pijn op de achtergrond maar 2 wortelkanaalbehandelingen verder ivm te lang uitstellen besloot ik gisterochtend toch maar langs de tandarts te gaan.


Die zag meteen dat er een stukje vulling was afgebroken, en heeft dit opnieuw gevuld. Dit stelde niets voor, dus ik had nog stille hoop dat het opgelost zou zijn.
Helaas werd de pijn erger ipv minder, dus ben ik vanmorgen teruggegaan en heb ik een foto laten maken. Er was nog geen ontsteking te zien maar de vulling zit wel dicht bij de wortel/zenuw.

Dit weekend ga ik naar een festival, dus op (weer) veel kiespijn zit ik niet te wachten.

Ik heb overigens al sinds mijn melkgebit slecht glazuur en veel problemen met mijn gebit. Ondanks goed poetsen, flossen en het letten op inname van geraffineerde suikers heb ik toch nog vaak gaatjes (wellicht mede door traagwerkende schildklier).

Mijn vraag is; Is het slimmer om nog even af te wachten of toch meteen voor een wortelkanaalbehandeling te gaan?

Heel erg bedankt!
Tandarts_Richa…

U kunt natuurlijk wachten totdat de pijn onhoudbaar is en de wachtlijst bij de specialist, v gemiddeld drie maanden, op de koop toenemen. Maar dan niet bij uw tandarts klagen dat u zo lang moet wachten. Die risico mag u incalculeren. Uw beslissing.
wo, 06/15/2022 - 22:59 Permalink
Tandarts_Richa…

Bij het repareren v d gebroken kies heeft uw tandarts beoordeeld dat het beter is , waarschijnlijk uit voorzorg omdat het een "diepe" caviteit was, om een WKB te laten uitvoeren. Dat kunnen wij inschatten.
do, 06/16/2022 - 00:13 Permalink