Wortelkanaalbehandeling

Author:
matxin077
Posted:
za, 09/02/2023 - 08:10
Goedemorgen,
Normaal ben ik niet van iets op een forum delen of plaatsen, maar ik ben momenteel moedeloos.

Ik ben momenteel in het buitenland en ik kreeg plotseling enorme kiespijn. Het ging om de kies die een maand geleden in Nederland gevuld was, maar het was al een diepe vulling en de eerste paar dagen na die vulling ook al wat last gehad aan diezelfde kies.
Sinds dien een maand geen last gehad en nu in het buitenland dus plotseling wel. Pijn was echt hevig, dus ik hier met zware tegenzin naar de tandarts en die heeft een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd. Mijn kies is afgesloten met een noodvulling en ik moet aanstaande woensdag weer terugkomen.

Wat mijn nu zo moedeloos maakt is dat ik ontzettend veel pijn heb sinds die wortelkanaalbehandeling, de pijn is veel erger dan voor de wortelkanaalbehandeling. Ik lees hier en daar dat napijn normaal is, maar is het wel zo?
Heb namelijk zo n heftige napijn dat ik het niet meer houd. Gebruik 4x per dag ibuprofen 600mg die had mijn vader meegenomen vanuit Nederland voor mocht hij last krijgen van iets, dit hielp in het begin heel goed. Dus voor de behandeling, maar nu gewoonweg bijna niet en leef ik al 2/3 dagen met omzettend erge pijn.

Heeft iemand tips met wat handig is nu te doen, ook kwa pijnstillers. Is het misschien verantwoord om paracetamol naast de ibuprofen 600mg te nemen. En wat kan de ontzettend erge napijn zijn.
Tandarts_Richa…

De eerste 3 dgn na behandeling kan het ongemak flink oplopen. Onderdrukken met pijnstillers. Pijn moet 7 dgn na definitief af behandelen/afsluiten over zijn. Indien nodig intussen pijnstiller. Ongemak kan dus flink zijn. Oppassen met IBU..3x dgs .niet bij maagklachten en bloedverdunners, eventueel in combinatie met paracetamol 500. Ook maagbeschermer, omeprazol...Indien geïndiceerd.
za, 09/02/2023 - 09:23 Permalink