wortelkanaalbehandeling

Author:
Mieke25
Posted:
ma, 12/02/2002 - 20:57
Hallo,
Ik heb een aantal weken geleden een initiele wortelkanaalbehandeling ondergaan. Ik had erg veel last met warmte en koud en buiten kon ik mijn mond niet open doen, omdat de wind zelfs pijnlijk was aan mijn kies. 2 maanden daarvoor was deze kies gevuld, want er zat een gaatje. Op een gegeven moment werd ik 's nachts wakker van de pijn, heel zeurend en kloppend. Ik kon de volgende dag meteen bij de tandarts terecht en ik dacht dat er even een foto gemaakt zou worden en een kuurtje meegegeven zou worden. Voordat ik het wist zat de verdovingsspuit er al in, nadat de tandarts alleen mijn verhaal aangehoord had. Verassing! Toen een uur zitten huilen in de wachtkamer van angst. Uiteindelijk na veel gespartel heeft de tandarts de behandeling gestart. Hij had mij beloofd dat ik er niets van zou voelen, maar het was echt een ramp. Uiteindelijk toch wel blij dat ik doorgezet heb, want er was wel een verlichting. Geen last meer van warm en koud. Nu moet ik volgende week weer terug om de behandeling af te maken, maar ik ben weer zo verschrikkelijk bang. Wat gaat er nu gebeuren en word ik wel verdoofd? Ik heb wel last met eten of als ik er tegen tik of druk geef. De tandarts zei na afloop van de eerste behandeling dat mijn zenuw ontstoken was en dat daarom de verdoving de vorige keer niet geholpen heeft. Iemand zei laatst tegen mij dat mijn kies nu toch al dood is en dat ik volgende week niet verdoofd zal worden, maar dan ben ik bang dat het pijn zal doen. Kan iemand mij vertellen wat mij te wachten staat? En of ik toch verdoofd zal worden?
Alvast bedankt!
Groeten Mieke
de digitale tandarts

kijk eens bij de informatie op deze site over wortelkanaalbehandelingen, daar wordt meer uitleg gegeven over hoe de behandeling uitgevoerd wordt.

Als de zenuw flink ontstoken is dan kan het inderdaad nog wel eens lastig zijn om 100% te verdoven. De tweede keer bij het afmaken is de zenuw inderdaad weg en zal het niet echt pijnlijk zijn. Vraag dan ook als je dat wilt, gewoon om een verdoving ook al is het niet altijd noodzakelijk.

Succes.
ma, 12/02/2002 - 21:05 Permalink