Wijsvinger stootte tegen tand aan

Author:
Shanaya12
Posted:
ma, 08/21/2023 - 19:34
Zojuist stopte ik een aardappelkrieltje in mijn mond, maar onderweg stootte mijn wijsvinger tegen mijn tand. IK RAAKTE IN PANIEK en ging zitten wiebelen om te checken of de tand los zit....MAAR DAT WAS DOM ! Onze AL leert mij het volgende:

"Het is mogelijk dat uw voortand beschadigd is als er tijdens het eten van een aardappelkrieltje een vinger tegen uw tand is gekomen. -O- Of uw tand daadwerkelijk beschadigd is, hangt af van verschillende factoren, waaronder de kracht waarmee de vinger uw tand heeft geraakt (geen idee, maar voelde wel wat) en de sterkte van uw tanden.

Tanden kunnen gevoelig zijn voor beschadigingen, vooral als er sprake is van een harde impact. Als u ongemak, pijn, gevoeligheid, een barst of een andere verandering in uw tand opmerkt, raad ik u aan zo snel mogelijk contact op te nemen met een tandarts. Alleen een professionele beoordeling kan bepalen of er schade is en welke stappen er moeten worden genomen om eventuele problemen op te lossen.

Het is altijd belangrijk om voorzichtig te zijn bij het eten, vooral bij harde voedingsmiddelen, om onbedoelde schade aan uw tanden te voorkomen. En vergeet niet regelmatig uw tandarts te bezoeken voor routinecontroles om de gezondheid van uw tanden te behouden. "

Dode tand dus! En dit was ook niet goed:

Het wiebelen van een tand kan in sommige gevallen de tand doen loskomen, maar dat hangt af van verschillende factoren. -O-

WAT NU? Wat doen jullie als jullie vinger tegen jullie tand aan komt?