Weer een stuk tand van boven weg

Author:
pieterrub
Posted:
vr, 08/04/2023 - 00:01
Hallo,
Kan er niet van slapen dus even topic maken.
Ik ben een paar maanden geleden tandarts geweest owv pijn. 3 gaatjes die niet meteen konden gevuld worden, aan 1 kant een tijdelijke vulling.
Nu een paar weken terug pijn bij kauwen, maar ik voelde ook een gat bovenaan 1 van de tanden. Dit is intussen gevuld.
Nu vanavond ik eet kauwgom en ik merk dat er een heel klein stukje tand bij zit. Aan de andere kant weer bovenop voel ik met mijn tong een stukje tand weg. De afspraak voor de gaatjes is komende dinsdag, maar nu maak ik mij wel enorm veel zorgen. Hoe komt het dat mijn tanden zo maar afbrokkelen? Komt dat door die gaatjes?
pieterrub

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Mijn wijsheidstanden zijn begin dit jaar getrokken, er zijn precies wat andere tanden schever komen te staan sindsdien. maar hierna had ik dus plots die 3 gaatjes en het gat links. Wat kan ik best doen, overleggen met tandarts of mondhygiënist opzoeken? Kan die zien of er wat meer aan de hand is? Excuses maar ik maak mij beetje zorgen heb altijd goede tanden gehad en wil het graag zo houden.
vr, 08/04/2023 - 10:05 Permalink
Tandarts_Richa…

Tanderosie....kan.... Maar vaak hoeven wij nog niet aan te beginnen, behalve voorlichting geven. Zoals bijv. oppassen met erosieve drank. En als wij willen beginnen dan hangt er een flinke prijskaartje aan dat men niets wil/kan doen.
vr, 08/04/2023 - 13:44 Permalink