Wat te doen?

Author:
saniejjj
Posted:
ma, 03/12/2012 - 13:21
Ik zit momenteel in de volgende situatie en wat advies zou op het moment niet verkeerd zijn...

Als kind was mijn gebit goed gezond en had ik nooit problemen. Behalve 1 tand zonder glazuur. Maar toen ik wat ouder werd kwam daar al snel verandering in.

De afgelopen jaren heb ik eigenlijk altijd gaatjes als ik bij de tandarts kom. Inmiddels ook al 3 tandartsen versleten vanwege verhuizingen, dus het ligt niet aan één tandarts. De laatste keer (weer bij een nieuwe tandarts) zijn er maar liefst 8 gaatjes gevonden. Over het algemeen eet ik verder gezond en drink ik weinig frisdrank. Wel eet ik gespreid over de dag, omdat ik niet veel tegelijkertijd kan eten. Verder poets ik 2x per dag (elektrisch) en ben ik 1x per dag aan de gang met tandenstokers en mondspoeling.

Tegenwoordig heb ik eigenlijk altijd last van mijn gebit bij het eten. Met name bij hard en/of koud voedsel. Uiteraard begint het ook kostentechnisch de spuigaten uit te lopen en begin ik me voor de toekomst wel zorgen te maken. Het komt er op neer dat ik eigenlijk al geen tanden heb waar geen vullingen in zitten (qua aantal) en dat vind ik op mijn 26e toch een beetje zorgwekkend.

Mijn broertje heeft geen tot weinig glazuur in zijn gebit en volgens mijn tandarts zou mijn glazuur ook van minder kwaliteit kunnen zijn, maar hij kon dit niet zien. Glazuur zit er, maar over kwaliteit kan hij niks zeggen. Volgens mij gelooft hij me niet in mijn eetgewoontes en poetsgewoontes en wijdt hij het daar aan.

Mijn vader zegt bel eens naar je huisarts en laat je doorverwijzen naar een kaakchirurg. Gezien de situatie van mijn broertje (hij is autistisch) heeft hij speciale tandheelkunde en deze man kon wel wat over de kwaliteit van het glazuur zeggen. Maar ik vraag me af of dit zomaar kan?

Anyway ik weet niet zo goed wat ik hier mee aan moet, het loopt allemaal toch wel een beetje de spuigaten uit.