Wat is er aan de hand

Author:
jump4life_1
Posted:
wo, 08/31/2022 - 11:03
Heb sinds eergisteren last van een verdikking van mijn tandvlees en pijn.
Ben gisteren bij de tandarts geweest en hij zei dat na een foto en koude test hij eventueel een wortelkanaal behandeling wilde geven maar er maar 75% zeker van was dat het zou helpen. Ook vertelde hij dat een zenuwontsteking vaak hoger pijn geeft. Heb met hem afgesproken om toch maar even te wachten en te spoelen met waterstofperoxide. Ik twijfel nu wat te doen, zeker gezien het feit dat hij niet zeker is van zijn zaak en ik ook denk aan eventueel een abses of zo. Wat is nu wijsheid. Als het nu een paar tientjes was, maar 400 tot 450 euro en dat op eigen risico, dan is het wel erg zuur als het niet helpt. Alvast bedankt.
Tandarts_Richa…

Als ik geen goede diagnose kan stellen doe ik niets...ga niet gokken. Maar als er wel een diagnose is dan moet ik handelen anders komt u niet verder. Uw tandarts zou ook kunnen proefboren zonder verdoving om erachter te komen of zijn diagnose klopt.()leven: Zodra u wel iets in de kies voelt is het mogelijk toch vitaal. dan gewoon afvullen of afwachten. En als de zenuw "dood" is de wortelkanaal behandeling, dat helpt. U heeft toch een verzekering die een gedeelte v d kosten dekt. Of u heeft zelf de risico op u genomen door geen verzekering te nemen. Sorry maar dan op de blaren (kosten) zitten.
wo, 08/31/2022 - 18:08 Permalink
jump4life_1

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Bedankt voor de info, kort gezegd geen 100% diagnose=gokken en niet doen. Zal morgen of vrijdag weer contact opnemen met de tandarts en overleggen. Verzekering of niet doet niet ter zake, je calculeert zelf in wat wijsheid is en je kunt ook je premie jaarlijks opzij leggen en daarvan de kosten betalen. Premie 265 per jaar vergoeding max 450 per jaar, verschil is 185 en je krijgt voor de controles 100% vergoed en overige 75%. Per saldo is dat (de premie en vergoeding vergeleken) over al de jaren (zeker als je die verzekering bijna nooit nodig hebt voordeliger.
wo, 08/31/2022 - 19:20 Permalink