Vulling te hoog ?

Author:
angeliquev
Posted:
za, 12/27/2014 - 10:43
In oktober nummer 37 laten trekken .. sinds dag 1 gedonder met nummer 36,pijn klachten bij kauwen,maar juist geen pijn bij warm/koud of tikken of flossen. Vorig jaar nog een nieuwe vulling laten plaatsen,nooit geen problemen mee gehad die ene jaar,maar zou het kunnen dat nu die vulling wel te hoog is,doordat die 37 eruit is gegaan ? Of toch dat knarsen .. maar die therapeut raad juist bitjes etc af ..
vV

ik denk spier/spieraanhechting. net zoals de gevoelige kies waarschijnlijk overbelasting is (lijken de klachten het meeste op).
Persoonlijk vind ik (hyper) mobiele gewrichten geen contra-indicatie voor een splint.
zo, 12/28/2014 - 14:39 Permalink
angeliquev

Ok bedankt .. moet ik gewoon pijnstillers slikken voor de pijn ? Want ik kan er nu niet meer van slapen .. hopelijk ben ik snel van dit af .. wel vreemd dat ik na het beginnen van fysio nog meer pijn kreeg .. maar ik hoop dat het een teken is van verbetering ..
zo, 12/28/2014 - 14:53 Permalink
vV

je moet echt even heel dringend de zoekfunctie gebruiken en je inlezen in alles over knarsen/klemmen en splint wat geschreven is. Dat is heel erg veel, maar ik heb weinig zin alles nog een keer te moeten uitleggen.
Wel even kort: overbelasting van een kies door knarsen geeft globaal dezelfde klachten als een ontstoken zenuw. Reden ook waarom de echte oorzaak vaak gemist wordt, en wortelkanaalbehandelingen dan wel ook mislukken (lijken te mislukken). oorzaak ligt elders...
Een ontsteking kan niet overslaan, en met knarsen als mogelijke oorzaak was dat wellicht ook oorzaak van falen van de 37.
Je moet echt heel snel een splint nemen ter bescherming.
wast vergoeding betreft , weet ik niet , hangt van verzekering af. Als eigen risico ook aan andere zaken gebruikt wordt zou ik een machtiging aanvragen onder de regeling bijzondere tandheelkunde.
di, 12/30/2014 - 13:19 Permalink
angeliquev

Over 2 weken kan ik pas terecht (grote drukte) en dan word een afdruk gemaakt en een week later is die klaar. Dus nog effe door lopen op pijnstillers .. Gaat me 230 Euro kosten en word 80 % vergoed
di, 12/30/2014 - 16:26 Permalink
vV

400 ibuprofen pakken? En misschien is het toch iets anders hoor, dus eerst goede diagnostiek voor de splint gemaakt wordt. Kan ook veranderd kontakt zijn wat wellicht met inslijpen verholpen is , dan zoek ik het mn in kontakt met zijdelingse beweging/belasting, niet zozeer met recht dichtbijten.
wo, 12/31/2014 - 15:27 Permalink
angeliquev

Druk neemt nu af in element 36 .. maar nu loopt de pijn van oor naar hals (en wat pijn onder mijn tong) .. dus toch klemmen denk ik .. maandag ook even overleggen met de orofaciale therapeut .. niet fijn dit ..
do, 01/01/2015 - 15:06 Permalink