Vulling afgebroken

Author:
jimmyvn
Posted:
wo, 02/06/2002 - 09:25
ik heb een probleem,mijn vulling is afgebroken,aan de achterkant van mijn kies,en ik ben momenteel op reis in het buitenland ,ben minimaal nog 4 maanden weg
ik zou graag willen weten in hoeverre ik kans heb dat mijn kies volledig wegrot en eruit valt/of moet
de digitale tandarts

Het ontstaan van een "gaatje" bij een volwassene duurt over het algemeen langer dan 1,5 jaar. 4 maanden is hierbij vergeleken niet een hele lange periode.

Het probleem is echter dat bij een afgebroken vulling vaak het tandbeen(dentine) bloot ligt. Dit tandbeen is zachter en gevoeliger voor tandbederf dan glazuur. Bij diepere vullingen is het levende deel met de zenuw (de pulpa) ook dichtbij. Bij het drinken/eten van koude, warme en zoete produkten voel je dan vaak pijn. Des te groter en dieper het stuk afgebroken vulling is, des te groter de noodzaak is om er wat aan te laten doen.

Als de zenuw acuut ontstoken mocht raken en er is geen (redelijk moderne) praktijk in de omgeving, dan is dat erg vervelend. Ik denk dat het verstandig is om er een tijdelijke vulling in te laten zetten. Dit sluit het gat af, zodat etenswaren geen pijn meer veroorzaken en tevens daar ook niet meer in blijven zitten. Terug in Nederland kan je de vulling definitief laten vervangen.

Succes!
do, 02/14/2002 - 10:54 Permalink