Vreemde pijn/last kiezen

Author:
Jens02
Posted:
do, 04/04/2024 - 11:43
Beste,

Ik ben 21 jaar en heb sinds een paar dagen een doffe, moeilijk te beschrijven pijn/last aan mijn achterste twee kiezen onderaan. Het is eigenlijk ook niet echt pijn, ik voel gewoon regelmatig "iets". Als ik op de betrokken kiezen druk of tik doen ze geen pijn, maar de zijkanten zijn wel wat gevoelig als ik er met een vingernagel over kras. Op een van de twee kiezen is een klein zwarte stipje aan de zijkant waar te nemen (misschien een millimeter groot, en ik zag het enkele weken geleden ook al). Voor de rest ziet alles er normaal en gezond uit. Ik heb ook nog maar één gaatje in mijn leven gehad, en dat is langer dan tien jaar geleden.

Ik ben drie weken geleden nog maar op halfjaarlijkse controle bij de tandarts geweest, en die zei me dat alles er prima uit zag. Moet ik me nu zorgen maken? Het onbeschrijflijke gevoel is zeker draagbaar, het houdt me vooral mentaal voortdurend bezig. Ik heb ook meteen een tandpasta met fluoride gehaald, waarmee ik 3 keer per dag poets. Ik zou het vreemd vinden dat er plots iets ergs aan de hand is (gaatje, zenuwontsteking), als mijn gebit nog maar pas goed bevonden is.

Bedankt voor jullie reactie!

Groeten
Jens02

Bedankt voor uw reactie! Het is vandaag niet erger dan gisteren, maar het begint me wel op te vallen dat ik eveneens regelmatig een stekende pijn in mijn oor en mijn kaak voel. Die pijn is niet constant, maar komt in vlagen terug. Dus het is wel verdraagbaar.

De tandarts heeft in juli vorig jaar nog foto's genomen en daar was niets op te zien. Drie weken geleden had ik weer een controle, maar zonder foto's en waarbij hij enkel wat tandsteen heeft verwijderd.

Ik heb onderaan een foto bijgevoegd. Vooral de achterste kies (met zwart stipje) baart me zorgen. Misschien niet duidelijk genoeg, maar zien jullie hier eventueel iets afwijkends op?
Attach
vr, 04/05/2024 - 09:37 Permalink