Vraag over laterale snijtand

Author:
Accountant
Posted:
wo, 02/07/2024 - 20:35
Beste forum,

Ik zit met een probleem, namelijk mijn tong slijt vaak langs mijn onderste tweede grote kiezen. Mijn tong heeft slijtagewonden aan de zijkanten wat vaak brandige gevoel geeft wanneer ik bijvoorbeeld te veel bewegingen maak met mijn tong (bijvoorbeeld tijdens het eten).

Onlangs heb ik pas op mijn 25 jarige leeftijd ontdekt mijn bovenste laterale snijtanden ontbraken (althans de tandarts ontdekte dat zelf tijdens het trekken van mijn verstandkies). Daarna heb ik aan een andere tandarts gevraagd of zij bijvoorbeeld mijn ondergebit wat ruimer konden vormgeven, zodat mijn tong minder langs mijn kiezen schuurt. Zij gaven aan dat de vorm van mijn ondergebit gewoon goed was afgestemd op mijn bovengebit en dat dat niet zomaar kan worden veranderd.

Ook heb ik mijn mijn dossier van mijn Jeugdtandzorg aangevraagd na de deadline volgens de aanmaning. Toen ik telefonisch contact had opgenomen om mijn dossier alsnog op te vragen, zei een medewerker dat ik er toch niets aan zou hebben. Dit vond ik wel heel raar, want ik vraag het juist op om te controleren wat voor behandelingen ze hebben verricht. Maargoed, heb een mail gestuurd volgens de instructie van de medewerker en heb tot heden (bijna twee jaar) niets binnengekregen.

Mijn vragen aan jullie zijn:
- Is er een oplossing voor mijn ondergebit?
- Mag een jeugdtandarts zomaar je laterale snijtanden trekken zonder toestemming? Of het uberhaupt toegestaan dat ze deze snijtanden mogen trekken?

Graag hoor ik van jullie.

Met vriendelijke groet,
Yasin
Tandarts_Richa…

In overleg met reden zou de lateralen verwijderd kunnen worden. Ik neem aan dat uw ouders erbij zijn geweest als getrokken is. Maar soms zijn ze niet aangelegd. Als u perse wil weten wanneer waarom ze wel aangelegd en verwijderd zijn of of ze uberhaupt aangelegd zijn. U heeft recht op een copie v uw dossier. Waarschijnlijk is er een oplossing. Overleg anders met een orthodontist.
wo, 02/07/2024 - 20:54 Permalink