Verstandskiezen

Author:
Anoniem123
Posted:
do, 12/13/2001 - 08:09
Hallo,

a.s Maandag worden er twee onderste verstandskiezen getrokken door de tandarts. De kaakchirurg doet de bovenste twee volgende maand.
Twee vraagjes.
1. Gaat het ooit wel zonder nasleep en pijntjes na het trekken van de verstandkiezen? Ik hoor alleen maar van bekenden en onbekenden spookverhalen over ontstekingen en een dik gezicht. Hoe lang kan die nasleep duren? Een week? Twee weken?

2. Is het wel zo handig dat eerst de onderste twee eruitgaan? Dit in verband met het kauwen en eten? Lijkt me handiger eerst één kant te doen, zodat ik met de andere kant nog normaal kan eten.

Ik hoop op een reactie en misschien ook wat positieve ervaringen...ik ben namelijk ontzettend bang!
de digitale tandarts

Het trekken van verstandskiezen wordt meestal omgeven door de meest fantastische verhalen over nabezwaren en complicaties.

Natuurlijk ondervind men enigzins hinder na het trekken. De wond moet genezen en kan over het algemeen een aantal dagen tot een week gevoelig zijn, zwelling van de wang kan daarbij horen.
In klein aantal gevallen rond de 5% kan er ontsteking optreden van de extractiewond. Dit is vervelender maar geneest meestal ook binnen twee weken. Zie bericht over 'pijn na trekken'

In de regel geldt dat hoe makkelijker de kiezen er uit gaan, des te minder de kans op nabezwaren. Als ze bijvoorbeeld diep liggen en ze moeten operatief verwijderd worden, dan is de kans op nabezwaren groter dan wanneer ze makkelijk en boven het tandvlees liggen.

Alvast een pijnstiller (geen aspirine!!) innemen voor de operatie en koude compressen na de extractie tegen de wang, helpen tegen napijn.

Meestal wordt er eerst aan een zijde getrokken en dan twee weken later aan de andere zijde. Er zijn echter ook kaakchirurgen en tandartsen die beide zijden tegelijk doen. Hiervoor bestaan geen regels, het hangt af van iemands persoonlijke voorkeur en ervaring.

Succes!




[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2001-12-13 13:38 ]
do, 12/13/2001 - 13:34 Permalink