Verdoving gekregen verlamd gevoel

Author:
Md27
Posted:
wo, 09/28/2022 - 11:55
Geachte,

Ik heb vandaag een drievlaksvulling composiet laten zeten naar een gebroken kies. De tandarts heeft met behulp van een spuitje verdoving geïnjecteerd voor mijn rechter boven kies. Maar nu is het verdoving weg maar mijn rechter boven lip hangt schuin verlamd gevoel. Als ik mijn mond weid los wil gaan doen dan hangt mijn rechter boven lip naar beneden. Is dat normaal en hoelang duurt het ongeveer dat die weer normaal staat. Alvast bedankt voor u reactie.
Tandarts_Richa…

Verdoving v e boven kies is meestal plaatselijk. Bij mij in de praktijk het kortst 20 min en het langst, bekend, 13 uur voordat de verdoving was uitgewerkt. Gemiddeld 2.5-3.5 uur. Als het uitgewerkt is dan is meestal alles weer normaal. In de onderkaak heeft een verdoving meer risico's. o.a. beschadiging v d zenuw . In de bovenkaak heb ik geen langdurige verlamming meegemaakt. Kijk het even een dag aan . Anders contact opnemen met uw tandarts.
wo, 09/28/2022 - 17:38 Permalink
Tandarts_Richa…

Hoe meer/dieper gevuld hoe meer gevoeligheid in het begin. Komt door krimp spanning. Kan zelfs een paar weken duren. Als u niet op iets hard kunt bijten/kauwen dan terug gaan... vulling is dan waarschijnlijk te "hoog" en kan wat afgeslepen worden. Anders escaleert dat.
do, 09/29/2022 - 21:49 Permalink
Md27

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Hallo,

Ik had een vraag het is nu al bijna 3 maanden voorbij dat ik deze behandeling heb laten doen. De eerste 3 weken deed het heel erg pijn. Toen ben ik daarvoor naar de tandarts gegaan en die zij dat de pijn van zelf over gaat. Inderdaad de pijn ging van zelf weer weg.
Maar nu naar 3 maanden doet het ineens weer pijn. Ik kan moeilijk op bijten en mijn tandvlees doet pijn mijn wang en mijn hoofd ook. Gisteren had ik ook heel erg pijn aan mijn rechter schouder precies de kant waar die behandeling is gedaan. Ik kan geeneens lachen van pijn op mijn wang. Als ik glas warme thee drink dan voel ik op die tand waar de behandeling is gedaan gaan tikken. Ik heb net gebeld maar mijn tandarts is op vakantie. En nu weet ik niet of het vanzelf weggaat weer of dat het behandeld moet worden.

Ik heb geen dikke wang of zo maar wel pijn. als ik mijn tand van buiten naar binnen duw doet het niet pijn. Maar als ik van binnen naar buiten duw mijn tand en erop ga bijten doet het heel erg pijn. Mijn tandvlees doet ook pijn en wat ik zij mijn wang, hoofd en schouder doet pijn.

Met vriendelijke groet en fijne feestdagen,
Md27
wo, 12/21/2022 - 13:09 Permalink
Tandarts_Richa…

Het was een diepe vulling.... het kan zijn dat de zenuw het toch heeft begeven en afsterft. Dan is een wortelkanaalbehandeling nodig. Ik zou het toch voor de kerst laten beoordelen. Een x-foto voor de duidelijkheid. Anders zit u straks met problemen aan de kerst maaltijd. Als het goed is heeft uw tandarts een spoeddienst geregeld. Raadpleeg de website waar en hoe. Misschien dat er bericht staat op het antwoord apparaat v d telefoon.
wo, 12/21/2022 - 13:15 Permalink