Verdoving gekregen verlamd gevoel

Author:
Md27
Posted:
wo, 09/28/2022 - 11:55
Geachte,

Ik heb vandaag een drievlaksvulling composiet laten zeten naar een gebroken kies. De tandarts heeft met behulp van een spuitje verdoving geïnjecteerd voor mijn rechter boven kies. Maar nu is het verdoving weg maar mijn rechter boven lip hangt schuin verlamd gevoel. Als ik mijn mond weid los wil gaan doen dan hangt mijn rechter boven lip naar beneden. Is dat normaal en hoelang duurt het ongeveer dat die weer normaal staat. Alvast bedankt voor u reactie.
Tandarts_Richa…

Verdoving v e boven kies is meestal plaatselijk. Bij mij in de praktijk het kortst 20 min en het langst, bekend, 13 uur voordat de verdoving was uitgewerkt. Gemiddeld 2.5-3.5 uur. Als het uitgewerkt is dan is meestal alles weer normaal. In de onderkaak heeft een verdoving meer risico's. o.a. beschadiging v d zenuw . In de bovenkaak heb ik geen langdurige verlamming meegemaakt. Kijk het even een dag aan . Anders contact opnemen met uw tandarts.
wo, 09/28/2022 - 17:38 Permalink
Tandarts_Richa…

Hoe meer/dieper gevuld hoe meer gevoeligheid in het begin. Komt door krimp spanning. Kan zelfs een paar weken duren. Als u niet op iets hard kunt bijten/kauwen dan terug gaan... vulling is dan waarschijnlijk te "hoog" en kan wat afgeslepen worden. Anders escaleert dat.
do, 09/29/2022 - 21:49 Permalink