Veel pijn :(

Author:
aisie
Posted:
do, 03/09/2023 - 21:39
Vorig jaar mei naar de tandarts geweest en alles was oke. Ik was destijds wel zwanger en na mijn zwangerschap ‘opeens’ 6 gaatjes. 3 rechts en 3 links. De afspraken stonden in maart geplant maar begin februari begon het toch wel te zeuren aan de rechterkant dus ik belde de tandarts om mij eerder te behandelen en dat kon. Op 9 februari heb ik 3 gaatjes rechts (1 boven en 2 onder) laten vullen. Op 22 februari ben ik terug gegaan omdat ik nog steeds last had. Het zoemde en ik moest paracetamol slikken tegen de pijn. Ze hebben foto’s gemaakt en op de foto was te zien dat de vullingen onder niet goed aansloten en ze zouden ook iets te hoog zijn. Ze hebben de gaatjes opnieuw gevuld en de vulling minder hoog gemaakt. De tandarts zei dat het met koud drinken nog wel een aantal weken gevoelig kon blijven, maar kauwen mocht absoluut geen pijn doen.

Ondertussen zijn we ruim 2 weken verder en ik heb nog steeds pijn. Ik moet nog steeds paracetamol slikken. Het zoemt nog steeds. Ik kan nog steeds niet rechts kauwen. Ik ben ondertussen al 3x bij de tandarts geweest en volgende week staat een afspraak voor de andere 3 gaatjes links waar ik nu geen vertrouwen meer in heb. Ik heb liever dat rechts eerst opgelost wordt.

Is het normaal dat ik nog steeds pijn heb en moet ik gewoon geduld hebben of klopt hier iets niet?
Tandarts_Richa…

Als u nog steeds niet kunt kauwen kan de vulling nog te "hoog" zijn dus inslijpen. Kan zelfs meerdere keren voor terug moeten alvorens het stabiliseert. Koude kan daardoor versterken maar "witte"vullingen hebben in het begin vaak krimpspanning waardoor het soms weken kan duren voordat de zenuw daar aan gewend is. Het kan ook "Cracked Tooth Sydrome" zijn maar dan moeten de knobbels overkapt worden met vull materiaal of met kronen. Dus ja, vervelend maat het gebeurt regelmatig. Maar het niet dicht maken v gaatjes kan ook vervelende gevolgen hebben. Dus ik zou niet wachten als het mijn mond is. Begrijpelijke reactie om te denken eerst de ene kant dan de andere kant. Maar stel dat het enkele maanden duurt voordat het stabiliseert dan kan de andere kant erger worden..... Maar Mei geconstateerd en dan pas maart , 10 maanden verder pas een afspraak???... heel druk praktijk. Tja er is een gigantisch tekort aan tandartsen.
do, 03/09/2023 - 22:22 Permalink
aisie

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Bedankt voor je reactie. In mei had ik een normale controle en had ik nog geen gaatjes. In januari weer geweest voor een periodieke controle en toen opeens 6 gaatjes, mogelijk speelt mijn zwangerschap hierin een rol (ik ben in oktober bevallen).

De tandarts heeft vorige keer “een fout” gemaakt want de vulling onder was niet goed gezet. Die heeft ze opnieuw gevuld. Nu blijk ik nog steeds pijn te hebben en vraag ik me af of de vulling boven dan ook niet goed gezet is. Daar is geen foto van gemaakt. Ik ga volgende week terug en als blijkt dat nu alles goed is gezet en het gewoon napijn is, ga ik wel een afspraak maken om links ook te vullen. Dus ik ga zeker niet maanden wachten!

Groetjes
vr, 03/10/2023 - 10:33 Permalink
Tandarts_Richa…

Heb net geschreven: 'Witte" vullingen kunnen in het begin ongemak geven. Bij twijfel nooit wachten. In zwangerschap krijg je een hormonale verzwakking boven op eventueel niet juist reinigen. Vandaar dat ik ,tijdens zwangerschap, adviseer 4x daags te poetsen, ook de tong. En minimaal 1xpd ragers gebruiken.
vr, 03/10/2023 - 14:50 Permalink