Uitstralende pijn na extractie kies

Author:
Diaantjee
Posted:
za, 05/13/2023 - 22:40
Goedenavond,

Even een stukje 'geschiedenis' betreffende de getrokken kies.

Een jaar of 5/6 geleden een wortelkanaalbehandeling gehad omdat zeker een kwart was afgebroken. De pijn bleek achteraf bij een ontsteking van deze kies niet bij de kies echt zelf maar bij de kiezen in de bovenkaak af te komen. Een aantal weken geleden begon ik hier weer last van te krijgen, toen ik 3 weken terug bij de tandarts kwam bleek er een ontsteking te zitten en zat er een barst tot aan de wortel in de kies. Door de barst leek het beter om de kies dus te trekken.

Nu is afgelopen donderdag (de 11e) mijn kies getrokken, de dagen daarvoor begon ik weer wat lichte pijn te krijgen aan de kiezen in mijn bovenkaak. Nu helpt de combi paracetamol en ibuprofen niet echt geweldig, als het dan al helpt is 2 à 3 uur. Ik voel vooral aan mijn bovenste kiezen een kloppend gevoel, hierdoor twijfel ik of er toch geen ontsteking zit. Ik herken de pijn namelijk niet zoals ik had bij beide verstandskiezen die toen tegelijkertijd zijn getrokken.

Is er iemand die iets op kan maken uit de wond? Die hopelijk duidt dat ik ongelijk heb? Mijn tandarts zei donderdag heel leuk, neem een paracetamol en morgen moet de pijn dan wel weg zijn .. Nou niet dus.

Alvast bedankt!
Attach
Tandarts_Richa…

Het duurt soms langer dan een paar dagen voordat klachten voorbij zijn. De wond is nog niet geheeld. Geef het wat tijd. Pijn kan uitstralen zodat het lijkt dat het v boven komt. Ik neem aan dat daarvan een x-foto gemaakt is om uit te sluiten dat daar iets aan de hand is.
za, 05/13/2023 - 23:16 Permalink
Diaantjee

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Volgens mij is dat destijds wel gedaan, er is alleen geen foto gemaakt vlak voor dat de kies werd getrokken (ik was toen al 2 weken klaar met een antibiotica kuur). Bij deze kies kreeg ik altijd klachten in de boven- in plaats van de onderkaak, destijds is er daarom toen ook voor niks een kies bovenin getrokken ..

Ik snap dat het natuurlijk nog kort geleden is, maar het trekken van mijn verstandskiezen en erna herrinner ik mij zo anders.

Ziet de wond er zo op de foto er verder wel oke uit? Als je gaat googelen kom ik namelijk de engste dingen tegen.
za, 05/13/2023 - 23:36 Permalink
Saskia1873

Hi!
Mijn kies is woensdag getrokken, er zat een ontsteking eronder. Tot zaterdag veel napijn gehad, incl vieze smaak in de mond en kloppend pijn.
Vandaag is het rustiger maar pijn nog licht aanwezig. Soms licht kloppend. De vieze smaak is weg gelukkig.

Spoel je ook met lauw zout water?

Het is afwachten. Ik word er ook naar van en daarnaast zonder voor 4 kleine kinderen. 🥲
zo, 05/14/2023 - 12:50 Permalink
Diaantjee

Bedankt voor jullie reacties!

Omdat ik gek werd van de pijn toch maar even de spoeddienst gebeld, ik kom er net vandaan.

Er is een foto gemaakt en er is een heel klein stukje vulcement? (Van wkb) achter gebleven. Verder zat er wel een ontsteking gaf de arts aan. Hij heeft mijn wond gespoeld en heeft stukjes aspirine in de wond gedaan, zodat de pijn hopelijk wat minder wordt als dat het was. Verder een mondspoeling met waterstofperoxide, er was aan mij namelijk geen spoeladvies gegeven. Hiermee moet ik spoelen nadat ik heb gegeten. Ik hoop dat het snel voorbij is.
zo, 05/14/2023 - 14:52 Permalink
Diaantjee

Toen ik 2 uur nadat de tandarts de aspirine in de wond heeft gedaan en ik extra paracetamol erbij heb geslikt, ging het een heel stuk beter. De pijn is op dit moment nagenoeg weg, dus heb vanmiddag eindelijk ff kunnen slapen.

Ik hoop voor jou dat de pijn ook snel minder wordt, als er iets hels is, is het wel pijn in je mond. Ook hoop ik dat de pijn niet meer zo ernstig terug komt.
zo, 05/14/2023 - 21:12 Permalink
Saskia1873

Bij mij is het inderdaad alveolitis.
Vandaag naar de tandarts geweest, verdoofd, schoongemaakt, open gewroet zodat het weer ging bloeden en geloof iets van paracetamol in de gat gedaan met een laagje collageen eroverheen. Hoop dat het nu wel goed komt.
ma, 05/15/2023 - 16:21 Permalink
Diaantjee

Oh wat naar! Ik hoop dat het snel beter met je gaat.

Ik heb zondag nog gevraagd of het geen alveolitis is en hij gaf aan dat dit niet het geval was. Hij zag dat er al wat cellen waren gevormd. Wel is de pijn sinds gisteravond weer net als voorheen.

Nadat ik had gespoeld omdat er behoorlijk wat eten vastzat begon de pijn weer terug te komen en leek er een zwart klein gat te zijn in de wond. Ik wacht nog even om te kijken wat de combi van paracetamol en ibuprofen gaat doen, maar ben bang dat dat niet veel gaat zijn. Dan ga ik de tandarts maar weer bellen.
di, 05/16/2023 - 09:40 Permalink
Diaantjee

Ik kom zojuist van mijn eigen tandarts vandaan. En wat ben ik boos.

Mijn tandarts gaf aan ik inderdaad last heb van een dry socket en dat er een ontsteking zit. De tandarts en ik zijn beide verbaas dat de tandarts van dienst zondag zei dat het en geen dry socket was en mij geen antibiotica kuur wilde geven, want dit zou averecht werken. De laatste keer dat ik een kuur was, was om een ontsteking te bestrijden. Maargoed, de wond is schoongemaakt en er is wat ingestopt zodat de wond is afgesloten. Ook heeft de arts het gehecht en heb ik dit keer wel een antibioticakuur meegekregen.

Op hoop van zege.
di, 05/16/2023 - 12:31 Permalink
Saskia1873

Als antwoord op door Diaantjee

Ah, zitten we beide toch in hetzelfde schuitje.

Deed het schoonmaken en krabben bij jou ook zo’n zeer? Ondanks de verdoving. Getsie. Na de behandeling had ik echt paar uur pijn maar de pijn is inmiddels weg gelukkig.

Voel nog heel klein beetje pijn maar dat is normaal denk ik.

Ik heb ook de bekende amox antibiotica meegekregen maar ik ga er niet aan beginnen. Het werkt pas na 3 dagen. Maar het beschadigd zowel de goede als de slechte bacteriën.

Rook jij?
di, 05/16/2023 - 14:27 Permalink
Diaantjee

Helaas wel, hier probeerde ze het eerst zonder verdoving .. Ze zei gelukkig al vrij snel dat ze me zou verdoven. Het wegschrapen was zo klaar en heb ik wel heel lichtjes wat van gevoeld. Ik voelde wel het afzuigen en de hechtingen, ik denk dat vooral het tandvlees en eromheen ontstoken is.

Ik ben wel begonnen met de antibiotica, ik ben het namelijk zat en tot zover zijn ontstekingen waar die kies zat helaas nooit vanzelf overgegaan. Ik wil dus het risico niet nemen.

Ik ben gestopt met roken en begonnen met vapen, dit zal ongetwijfeld bijgedragen kunnen hebben aan. Alhoewel ik ook rookte bij mijn verstandskiezen en een andere kies die destijds is getrokken en ik nergens last van heb gehad. Of gewoon dikke vette pech.
di, 05/16/2023 - 16:07 Permalink
Diaantjee

Ik heb nou wel een ander 'probleem'.

De tandarts heeft gezegt dat ik nou niet meer mag spoelen. Nu heeft ze iets in de holte gestopt en 1 hechting horizontaal erin gezet om dat op zijn plaats te houden. Nu heb ik net macaroni gegeten en zitten aan beide zijde van die hechting dus stukjes gehakt. Hoe krijg ik dit nu in godsnaam weg? Ga er vanuit dat dit nu vaker gaat gebeuren als ik gegeten heb. Om nou zelf met een pincet gaan lopen klooien lijkt mij ook niet handig ..
di, 05/16/2023 - 18:24 Permalink
Diaantjee

Ik ben mij inderdaad bewust dat vapen ook ongezond is. Helaas is het makkelijker gezegd dan gedaan om te stoppen ..

Hier gaat het eindelijk wat beter. Ik ben gister nog naar de tandarts geweest omdat de pijn eergisteravond ondraaglijk werd. De wond bleek schoon en er al beter uit te zien door de antibiotica. De tandarts kon helaas geen sterkere pijnstilling voorschrijven, ik heb later jankend de huisarts opgebeld want de paracetamol met ibuprofen deed niks meer. Ik slik nu tramadol met paracetamol en het is nu te doen.

Ik heb ook al vaker kiezen moeten trekken en zoals dit ken ik ook niet, ik vind het echt een hel. Slik jij inmiddels ook de antibiotica? Nou hopen dat het herstel snel komt voor ons beide.
do, 05/18/2023 - 22:12 Permalink
Saskia1873

Hi Diaantje,

Nee ik heb de ab niet eens opgehaald.
Met mij gaat het weer top.

Eergisteren avond begon de kloppende pijn. De volgende ochtend wakker met bloedprop in m’n mond. Ben begonnen met aanstippen Propolis tinctuur en gaat helemaal weer goed!
vr, 05/19/2023 - 13:49 Permalink