TMD zoveel pijn?

Author:
hannekje34
Posted:
vr, 02/11/2022 - 23:35
Dag, is het normaal dat bij een door tandarts en huisarts geconstateerd TMD aan linkerkaak zoveel pijn komt kijken?
Leef al meer dan een week op maximale dosis pijnstilling en ben de hele dag en nacht (afwisselend) in de weer met icepacks en warmtekussen.
De klachten: dof gevoel in onderlip, pijnscheuten in tandvlees en niet doorgekomen verstandkies (alsof er een mes in wordt gestoken), enorme pijn bij warm en koud eten en drinken, oorpijn, pijn in jukbeen, gevoel van blauwe plek op kin. Deze klachten wisselen elkaar voortdurend af. Om helemaal hopeloos van te worden. Kan volgende week terecht bij kaakfysio. Wie heeft tot die tijd raad en tips?
Mijn dank is groot :)
Tandarts_Richa…

Ibuprofen bruis 600 werkt heel goed bij mijn cliënten. Pas op alleen als er geen bloedverdunners gebruikt worden en geen maagproblemen zijn. Verder maak ik met spoed een splint 24 uur pd dragen behalve met eten. Eerst gedurende 2-3 weken. Eventueel begeleid met Fysiotherapie door therapeut met accridatie/ervaring. https://www.hu.nl/deeltijd-opleidingen/problemen-in-kaak--en-halsgebied Daarna her evaluatie, eventueel doorsturen naar Gnatholoog. Belangrijk dat er een stabiel gebit is. Herstel kauwbeweging/vermogen. Geen ontbrekende kiezen. Geen storende contacten, etc .
za, 02/12/2022 - 02:46 Permalink
hannekje34

Dank voor de reactie. Tussen de regels door lees ik dat zoveel pijn erbij hoort. Pff het valt niet mee.
Ik start nu met het traject en zie wel wat er nodig is om het te verhelpen.
Helaas ontbreekt er wel een kies, links onder. Al 2,5 jaar. Wellicht de oorzaak van dit probleem? Scheef kauwen om gat te ontzien, telkens met tong aan irritatie voelen. Ruimte en het overgebleven kaakbot is namelijk eigenlijk altijd gevoelig gebleven.
za, 02/12/2022 - 10:31 Permalink
Tandarts_Richa…

Als je een huis hebt gebouwd met speelkaarten en je trekt een kaart eruit...wat gebeurt er dan....Tja huis valt om. In principe gebeurt hetzelfde met je gebit maar het duurt langer voordat de effecten zich openbaren en vaak helemaal niet omdat het lichaam vaak veel opvangt. Ik zeg kies eruit, zo snel mogelijk vervangen om het evenwicht te behouden. In dit geval kan het mede een oorzaak zijn van je klachten. Herstel het evenwicht, zorg dat er geen storende contacten zijn. Wordt er een splint gemaakt om je spieren te ontlasten. Als je tandarts ervaren is in Gnathologie prima anders advies v e Gnatholoog. Succes
za, 02/12/2022 - 10:44 Permalink