ten einde raad

Author:
fred_payne
Posted:
ma, 03/18/2013 - 20:55
Hallo iedereen ,

Ik ben echt ten einde raad, heb nu al ongeveer 3 maanden (bijna) constante pijn aan mijn bovenste tanden (links)

Ik zal het zo kort mogelijk houden, want het is een lang verhaal.

Ongeveer een week voor het einde van 2012 begon ik pijn te krijgen aan mijn tandvlees , aangezien ik daar regelmatig last van heb ( parodontose ?) schonk ik daar weinig aandacht aan (buiten goed poetsen en spoelen 2x/dag), tot na een week of 2 de pijn niet meer te houden was en nu had ik ook pijn aan de tand(en).

Afspraak met mijn tandarts gemaakt, ik kon 2 dagen later gaan voor een controle/behandeling. Maar de dag erna belde de tandarts zelf de afspraak af, omdat ze ziek was geworden (longontsteking). Ik natuurlijk balen maar met begrip voor mijn zieke tandarts (kan gebeuren).
Dan naar een andere tandarts geweest , die heeft niets meer gedaan dan even gekeken , een foto gemaakt , en zei dat er een ontsteking was en heeft me amoxicilline voorgeschreven. Dat heeft helemaal niets geholpen en de pijn werd maar erger.

Een week nadien nieuwe afspraak kunnen maken met mijn reguliere tandarts, en toen is de ellende begonnen.

Alles nagekeken , foto gemaakt, conclusie: ontsteking

Tandarts achtte het nodig om een wkb uit te voeren, ik dacht OK (heb er al meerdere ondergaan) , als ik maar van de pijn af ben (die toen al redelijjk hevig was , maar met een paar pijnstillers te onderdrukken).

Zo gezegd, zo gedaan. Na de behandeling leek alles goed te gaan , maar toen de verdoving was uitgewerkt ! ONGELOOFLIJK !

Ik heb toen de pijnlijkste nacht van mijn leven gehad ! 4 paracetamol + 4 ibuprofen geslikt , NIKS hielp !

Heb toen s'ochtends naar tandarts gebeld , wimpelde het af met te zeggen; "het zal nog even een beetje pijn doen" , een beetje ? :smt011

Heb mijn huisdokter laten komen , en heeft me een spuit moeten geven tegen de pijn (voltaren), en ook voor de eerste keer letterlijk zitten te wenen van de pijn.

Na een paar dagen ging het wat beter , maar ineens was die tand supergevoelig geworden, als ik al met mijn tong eraan kwam vloog ik al de lucht in !

Kon het niet meer uithouden van die gevoeligheid en ben toen naar weekend tandarts geweest. Die zei dat er teveel druk opzat + er was nog een stuk zenuw die niet goed was uitgehaald ? (snap ik niet) .. (natuurlijk) na uitwerken verdoving weer zeer hevige pijn, bijna niet uit te houden (hoe kan dat nou , is toch ontzenuwd?)

3 weken later ! terug naar 'huis' tandarts .. alles uitgelegd van de hevige pijn. Ze lachtte er bijna mee, gaf geen commentaar , precies of dat normaal was !

Ondertussen waren andere tanden ook pijn aan het doen, andere tand naast die wat ontzenuwd was , opengemaakt en een ontsmettingsmiddel ingespoten.

Alweer paar uur na behandeling verschrikkelijke pijn ! Van de huisdokter heb ik Tramadol gekregen , maar zelfs dat helpt maar matig (maar is net vol te houden).

Vandaag terug naar tandarts (telkens 3 weken wachten!) geweest. De tand die is ontzenuwd afgewerkt met vulling (en deed nog steeds pijn bij behandeling).

Natuurlijk na paar uur weer zeer hevige pijn, en ook weer terug SUPER gevoelig ! kan zelfs bijna niet spreken of het doet al pijn ! ook zoals ervoor , met mijn tong eraan komen is niet te doen , want ik vlieg tegen het plafond !

Dit kan toch niet meer normaal zijn ! En ik heb helemaal geen vertrouwen meer in mijn tandarts, want telkens als ik daar ben geweest is de pijn nog erger dan ervoor ! normaal gezien ga ja naar een tandarts om van de pijn af te zijn !

Ik heb vroeger ook veel last gehad van ontstekingen , maar na wkb was ik er telkens vanaf, en nu blijf ik met de pijn zitten. En niet een beetje pijn , maar echt heftig en dan vooral in de avond/nacht is het het heftigste.

Pijn lijkt ook 'rond te gaan' . .links dan weer rechts, soms aan de onderkant .. je zou van minder depri worden :cry:

Wat kan/moet ik doen om hiervan eindelijk af te geraken ? Ik ben er echt depri van en ook mijn werk lijdt eronder, heb door de pijn soms gewoon geen zin om te werken. echt balen :s

Ik ga nu afronden want anders wordt het iets te lang om te lezen denk ik.

Ben wss ook paar details vergeten, die zal ik 'bijvullen' als ze mij te binnen schieten

Bedankt voor dit lange bericht te lezen en groetjes aan iedereen ;)