Tandproblemen door slechte behandeling vroegere tandarts

Author:
Bmw330cd
Posted:
di, 01/31/2023 - 19:42
Goedenavond,

Als kind had ik al veel tandproblemen, telkens gaatjes en iedere keer weer kiespijn.
Ik kreeg een hekel aan de tandarts.
Ik viel op mijn 13e een keer en daardoor braken er 2 voortanden af, hier heeft de tandarts toen na herhaaldelijk stifttandjes en stukjes eraan schroeven uiteindelijk een plaatje in gemaakt waar wederom veel problemen mee waren, afbreken, los zitten etc etc.

Toen ging de tandarts weg en bij zijn vervanger ging het beter, minder terugkerende problemen maar nog steeds wel veel behandelingen, ik ging van zenuwbehandeling naar zenuwbehandeling.
Toen kwam er na een paar jaar weer een andere tandarts, sprak geen nederlands maar was wel goed in zijn werk. Ik heb hier toen op mijn 25e een brug laten plaatsen die er nog steeds zit (40 nu)

Kosten waren ongeveer allemaal voor eigen rekening maar dat had ik er graag voor over, ik was dat plaatje zo vreselijk zat!

Uiteindelijk ben ik 10 jaar geleden door een verhuizing naar een andere plaats bij een andere tandarts terecht gekomen.
Deze schrok wel van wat hij zag, op mijn vraag of zijn collega geen goed werk geleverd had gaf hij als antwoord dat hij zn collega niet af ging kraken maar dat het wel anders had gekund.
We hebben toen een behandelplan opgesteld en sind ik bij de huidige tandarts zit is het aantal problemen enorm afgenomen, eigenlijk nauwelijks problemen meer.
Vandaag was ik weer bij de tandarts voor een afgebroken kies, dit was nog een kies die 13 jaar geleden bij de oude tandarts een zenuwbehandeling heeft gehad en nu dus afgebroken was.
Tijdens de inspectie een paar maanden terug had mn tandarts al geconstateerd dat de zenuwbehandeling opnieuw moest gebeuren, het zag er onrustig uit.
Het bleek vandaag dat er 1 kanaal van de kies behandeld was en er 1 kanaal gewoon niet gedaan is 13 jaar terug, er kwam allemaal zwarte rommel uit en op de fotos was ook te zien dat er een drain was naar het tandvlees, ik had er dan ook geen last van omdat de troep wegkon.

NU zat ik mij af te vragen : kan ik nog ergens verhaal halen omdat blijkt dat veel problemen die ik heb met mijn tanden nog erfenissen zijn van de slechte behandeling die tot 10 jaar gelden gedaan is ?
Ik wordt nu telkens op kosten gejaagd (ik heb het er wel voor over!) doordat de vorige tandarts er een rommeltje van gemaakt heeft, wat kan ik hiermee en maak ik een kans ?
Tandarts_Richa…

Welke tandarts heeft een rommeltje gemaakt... u kunt het daar proberen maar na zo veel jaren geef ik u weinig kans. Wat valt er te bewijzen, hoe en tegen wie. Heeft u oude x-foto's om uw klacht te ondersteunen. Wat is uw eigen aandeel in het verleden. Hoe goed heeft u gereinigd...Ragers, stokers, voeding etc etc. Wat te doen bij klacht tandarts?
Een klacht indienen

Een klacht over uw tandarts kunt u aanmelden voor bemiddeling bij de KNMT, de beroepsorganisatie van tandartsen. U kunt daarvoor gebruik maken van het digitale formulier op de website van de KNMT. U vindt er ook informatie voor patiënten. https://knmt.nl/voor-patienten/ontevreden-over-je-tandarts-dit-kun-je-d… een tandarts hoort aangesloten te zijn bij een geschillen commissie.
di, 01/31/2023 - 23:02 Permalink
vV

Dat een wortelkanaalbehandeling na een x aantal jaren een keer overnieuw moet is op zich niets vreemds, ook dat soort vullingen kan met veroudering gaan lekken.
voor de rest moet er bewezen kunnen worden dat wat er mis is/was aan de behandeling ligt of aan andere factoren, of indien gemengd wie voor welk deel aansprakelijk is. Altijd lange en vervelende discussies meestal zonder (echte) winnaars.
Overigens: kosten tandarts vallen momenteel nog steeds onder de aftrekregeling bijzondere ziektekosten, wellicht kan dat de financiële kant wat verlichten.
wo, 02/01/2023 - 11:27 Permalink