Tandhals/wortelkanaalbehandeling

Author:
Daantje_b
Posted:
wo, 02/07/2024 - 19:20
Hallo tandarts!
Voor de kerst merkte ik op dat mijn kies linksonder gevoelig werd voor warm en koud. Taai eten (wanneer er dus veel druk is) geeft een pijnscheut, met zacht eten heb ik geen last. Kauwen doe ik nu dus met rechts. Niet erg handig want daardoor bijt ik vaker per ongeluk op mijn wang links, toch door de aanpassing denk ik.
Begin januari ben ik bij de tandarts geweest. Na de foto begon hij over een wkb maar stelde later voor om toch eerst 2 gaatjes te vullen, wellicht zou dat de klachten verhelpen. We zijn 3 weken verder en de klachten zijn er nog steeds. Mijn kies begint nu ook iets vaker te kloppen, sommige dagen heel frequent, sommige dagen ook niet.. maar alsnog durf ik er geen kracht op te zetten. Ik heb nog geen pijnstilling nodig. Mijn kaak en oor lijken soms wel wat warm te voelen.
Afgelopen maandag ben ik weer bij de tandarts geweest. Opnieuw een foto (blijkbaar nog steeds geen duidelijkheid). Hij gaf aan dat hij nu eerst een vulling wil zetten bij mijn tandhals, a.s. maandag. Toen hij mij liet voelen waar het tandhalsrandje zat ging ik door de grond. Zou dit de oplossing kunnen zijn, ook als ik pijn ervaar bij druk?
Het is fijn dat hij naar andere oplossingen kijkt maar al met al loop ik nog steeds met een pijnlijke kies en schuift een eventuele wkb steeds verder op. Ik wil ook liever voorkomen dat ik op een heel pijnlijk punt beland. Ik vraag mij af of het uitstellen van een wkb in deze fase kwaad kan? Als het een wkb is..

Alvast bedankt voor de reactie :)
Tandarts_Richa…

Als het duidelijk een wkb is zou ik dat binnen de mogelijkheden v d agenda zo snel mogelijk laten uitvoeren. Maar u voelt temperatuur dus dat betekent dat er nog enig leven in de zenuw zit. Ik zou dan ook twijfelen de wkb uit te voeren. De tandhals is duidelijk gevoelig dus het kan geen kwaad dat te bedekken. Druk pijn kan ook optreden als een pas aangelegde vulling te hoog is, dan inslijpen. Maar kan niet opmaken of de last komt v een v d gevulde kiezen. Mogelijk is er ook een barst in de kies. Kan de tandarts onderzoeken met bijv. een speciaal bijt hout. Dat kan ook klachten geven Kortom laat uw tandarts goed onderzoeken Soms moet je meerdere mogelijke oorzaken een voor een elimineren. Iedereen heeft meestal een voorkeur kauw zijde. Verandering geeft aanpassing.
wo, 02/07/2024 - 21:03 Permalink