Tanden poetsen veroorzaakt druk?

Author:
Daisyy
Posted:
wo, 09/01/2021 - 05:14
Hoi allemaal,

Zojuist heb ik mijn tanden gepoetst, want ik moet weer naar mijn werk.

Echter tijdens het poetsen van mijn voortanden boven, voelde een voortand heel strak aan tijdens het poetsen. Alsof het onder druk stond of alsof ik door te poetsen te hard drukte? Nu ik klaar ben, voelt de tand nog steeds helemaal strak. Alsof het los moet kraken...!

Ik was 2 weken terug nog voor controle bij de tandarts, die heeft niets raars gezien. Ook is er geen sprake van trauma sindsdien.

Iemand enig idee waardoor mijn voortand zo strak voelt, dat poetsen gewoon niet fijn is? Sinus probleem zou het niet kunnen zijn, ik ben niet verkouden.

Ik hoop trouwens niet dat dit betekent dat ik mijn tanden door te poetsen los kan maken?

Daisyy
Tandarts_Richa…

Gezonde tanden zullen niet door het poetsen los raken. Op de juiste manier reinigen voorkomt juist dat een tand los raakt. Heeft uw tandarts bij de laatste controle of recent een foto gemaakt om inwendig de staat van uw gebit te controleren, het kan zijn dat er inwendig iets aan de hand is wat niet bij een uitwendig onderzoek te zien is. Laat uw tand bij twijfel altijd door uw tandarts beoordelen misschien met hulp van een foto. Het kan zijn dat er aan de wortelpunt van uw tand een ontsteking is die zonder foto bij een controle niet is opgemerkt. Kijk het even aan , blijft het gevoel aanhouden en bij twijfel altijd uw tandarts raadplegen.
wo, 09/01/2021 - 14:58 Permalink