Tand trekken

Author:
Erik
Posted:
za, 07/06/2002 - 02:04
Hallo daar!

Ik kwam bij toeval deze site tegen, en dit leek me ook de perfecte plek mijn vraag te stellen!

Mijn gebit is het laatste jaar erg snel achteruit gegaan. Ik kreeg vroeger altijd een of ander laagje over m'n tanden, maar sinds ik 18 ben en dat niet meer krijg heb ik om de haverklap gaatjes :sad:
Gelukkig zijn er 4 van de 8 gevult, maar dat betekent dat er nog 4 moeten. Het vullen zelf is niet echt prettig, maar niet zo erg dat ik niet zal gaan.
Alleen 1 tand (22 in het diagram) staat bij mij op een hele vreemde manier naar achteren. Hij staat ook niet voor mijn ondergebit, maar achter. En je raad het al, daar zit een gaatje. Nouwja, zeg maar gerust GAT. Het word de laatste tijd zelfs nogal pijnlijk, en ik heb met mijn tandarts afgesproken om hem te laten trekken.

Nu vraag ik me alleen af wat daarna gebeurd! Krijg ik daar nu een neptand voor in de plaats?! En kan dat meteen na het trekken?

Ik maak me hier erg zorgen om, en ik zou erg blij zijn als ik antwoord zou krijgen.

Mvg, Erik van der Wal.
sterretje

Hoi Erik,

Als die tand er uit gaat kun je het beste eerst een plaatje laten maken.dan worden er afdrukken genomen en word er een plaatje gemaakt wat een paar dagen duurt.daarna als het klaar is word de tand getrokken en het plaatje kan er in.als de wond dan genezen is kun je ev.een brug laten maken maar das een duur geintje ong.1150 euro en je moet dan de tanden ernaast laten omslijpen en das soms ook jammer ( maar uit jouw verhaal te lezen zijn die ook niet zo best dus misschien is dit dan een overweging waard )en je tanden moeten goed vast zitten want anders heeft het nog geen zin. je kunt als je een brug laat maken ook de tanden weer een beetje laten egaliseren dan staat die 22 weer mooier in je rij en niet meer zo naar achteren. maar ik zeg dit alles zonder dat ik je gebitsituatie ken dus dit hoeft in de praktijk niet op te gaan. de situatie moet het wel toelaten en je portemonnee ook. en ik ben geen tandarts maar een assistente dusss kijk maar. ik hoop dat alles goed komt en vergeet niet te flossen want das ook belangrijk met tanden die iets over elkaar staan !

groetjes van Maxima
za, 07/06/2002 - 16:31 Permalink
Erik

Dank je wel voor je antwoord..

Tis toch de enige oplossing denk ik, want het begint nu ook pijnlijk te worden..en volgens mij kunnen ze er ook met geen mogelijkheid een vulling in plaatsen..

Ik ben goed verzekerd, maar ik weet niet of dat dit ook dekt! hoop het wel, want ik kan met geen mogelijkheid 1100 euro ophoesten :sad:

Groeten, Erik!
di, 07/09/2002 - 01:03 Permalink