Tand dood door M&M

Author:
Shanaya12
Posted:
do, 08/19/2021 - 04:53
Ik was M&M-pinda's aan het eten, ik stopte er 3 tegelijk in mijn mond, en ging gelijk met mijn kiezen bijten, maar tijdens het bijten voelde ik plotseling een scherpe pijn in mijn bovenste voortand, alsof de tand ging verschuiven, Ik weet zeker dat ik niet met die voortand heb gebeten.

Hoe is het mogelijk dat de voortand pijn deed toen ik met mijn achterste kiezen in de M&M beet? Daarna voelde het nog even strak/stijf en kriebelig....kan deze tand afsterven?
Tandarts_Richa…

Soms komt er extra druk op bepaalde tanden doordat in een ander gebied een verschuiving is door wat er tussen de tanden gemalen worden. Bij "over"druk kan er een reactie ontstaan. Tanden en kiezen kunnen heel veel druk opvangen... maar niet altijd "verkeerde" druk. Als er te veel druk ontstaat, waardoor de zenuw/bloedvaten afgeklemd worden, Dan kan een reactie ontstaan. Laat het je tandarts beoordelen bij aanhoudende klachten. Eventueel ter controle een X-foto.
ma, 08/23/2021 - 12:03 Permalink
Shanaya12

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Wow! Dank voor de reactie. Ik schrik hier wel van. Ik dacht dat tanden alleen door een gaatje of trauma als directe klap of hard klemmen/knarsen konden afsterven/los raken. Dat het los kan gaan als je op iets heel hards bijt begrijp ik ook wel. Ik begrijp ook dat tanden door een beugel kunnen afsterven. Maar zelfs al ben ik dus voorzichtig en bijt ik nergens op met mijn voortanden, kunnen ze door druk via achterste kiezen alsnog afsterven/losraken! En dokter google noemt dit niet eens...!

Bedankt voor de heldere uitleg.
vr, 08/27/2021 - 13:27 Permalink